Slotevent: Arcadia | FFO23

De afsluiter van Filmfestival Oostende is de nieuwe near-fiction reeks 'Arcadia', een indrukwekkende samenwerking tussen België en Nederland, in coproductie met Duitsland. In een imposant decor en akelig relevant verhaal zijn heel wat kleppers te zien, zoals onze Master Natali Broods. De regie is in handen van de Nederlandse regisseur Tim Oliehoek.

03
02
2023
20:15
Arcadia
Poster Arcadia

Over 'Arcadia'

Na een vernietigende ramp leeft een deel van de bevolking op de veilige plek Arcadia. Door een schaarste aan grondstoffen krijgt iedereen een burgerscore: goed gedrag wordt beloond, slecht gedrag afgestraft. Een schijnbaar gehoorzame familie - met een hoge score - leeft een gemakkelijk bestaan, tot er fraude aan het licht komt. Omdat de vader het puntentotaal van zijn dochters heeft verhoogd, wordt hij verbannen naar de onherbergzame buitenwereld en dreigt het gezin uit elkaar te vallen. Solidariteit en egoïsme krijgen een andere dimensie in de akelig realistische near-fiction reeks. 

Naast een ongezien decor, treedt ook een indrukwekkende, Belgisch-Nederlandse cast aan met o.a. Lynn Van Royen, Abigail Abraham, Melody Klaver, Jean Janssens, Gene Bervoets, Wim Opbrouck, Boris Van Severen en Lukas Bulteel. 

De internationale reeks is een samenwerking tussen VRT (Eén) en het Nederlandse KRO-NCRV (NPO 3), in coproductie met de Duitse WDR en SWR (ARD). De reeks wordt gemaakt door productiehuis jonnydepony in coproductie met Big Blue. Arcadia kan rekenen op de steun van het VAF/Mediafonds, Screen Flanders, Belga Films Fund, de Belgische Tax Sheltermaatregel, Netherlands Production Incentive.

'Arcadia' in avant-première

Bekijk de eerste twee afleveringen van 'Arcadia' in het bijzijn van de cast en crew. Het slotevent is niet toegankelijk met de festivalpas, een toegangsticket kost 2,00 EUR.