FFO Première: 'Zeevonk' in aanwezigheid van cast & crew

Kinepolis Oostende en FFO slaan de handen in elkaar en organiseren het hele jaar door exclusieve premières van de nieuwste Vlaamse films. Op zaterdag 25 maart gaat 'Zeevonk' van Domien Huyghe in avant-première in aanwezigheid van de cast en crew. 

25
03
2023
19:00
Zeevonk

Op enkele scènes na is de gehele film in Oostende opgenomen: van de Spuikom en de Oude Post (die voor de gelegenheid een deel van het Secret Sea Creatures Museum werd), tot het skatepark, de dijk, café de Sailor, jeugdhuis O’666, viswinkel Antoine en uiteraard de Noordzee.

Praktisch

  • Locatie: Kinepolis Oostende, Koningin Astridlaan 12, 8400 Oostende
  • Datum: zaterdag 25 maart om 19.00 uur
Zeevonk

Over de film

'Zeevonk' gaat over het leven van Lena, een getalenteerde zeilster en skatester, dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat haar vader het ongeluk heeft veroorzaakt. Lena is echter overtuigd dat dit het werk is van een mysterieus zeewezen. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het beest en de onschuld van haar vader te bewijzen. 

Voor het langspeelfilmdebuut van Domien Huyghe, die eerder al de korte fictiefilms 'Maverick' (2017) en 'This Is How I Disappear' (2016) regisseerde, sloeg hij de handen in elkaar met zijn zus en scenarist Wendy Huyghe, met een verhaal gebaseerd op het overlijden van hun eigen vader 20 jaar geleden. Het scenario is van Wendy Huyghe en Jean-Claude van Rijckeghem. De film werd in de zomer van 2022 bijna integraal in Oostende gedraaid. 

Video