Vier finalisten eerste Streamz Academy bekend

Streamz Academy is een gloednieuw traject van Streamz, waarbij aspirant-fictiemakers werden uitgenodigd om hun idee voor een fictiereeks te pitchen. De inzet was hoog; de winnaar wordt bekend gemaakt op FFO24 en krijgt de kans om hun pitch uit te werken.

Finalisten Streamz Academy © Jerroen Willems

In het begin van het jaar nodigde Streamz iedereen met een creatieve pen uit om zich in te schrijven voor hun gloednieuwe Streamz Academy. De campagne had succes; maar liefst 534 mensen stuurden een pitch door. 

De finalisten werden gekozen na een speeddateronde op de vijftigste editie van Film Fest Gent, waar ze praatten met 13 ervaren Vlaamse producenten en Streamz zelf. Uiteindelijk kwamen er drie projecten als winnaar naar boven, waarvan een schrijversduo.

De vier finalisten

  • Magali Jeger met 'Dalton Sisters' - Een schuchtere serveerster in een burlesque nachtclub is bereid om over lijken te gaan om een plek op het podium te veroveren. Zelfs al hebben de arrogante dansers, de corrupte baas en haar narcistische moeder evenzeer een dubieuze agenda.
  • Gaëlle Maes met 'Diafragma' - Een onopgeloste verdwijning uit 2009, wordt heropend wanneer er een fotocamera wordt teruggevonden met foto’s van de nacht van de verdwijning.
  • Cristina Poppe & Raoul Groothuizen met 'The Best Immigrant' - Wanneer het winnen van een talentenjacht de enige manier blijkt te zijn om naar België te emigreren, besluit een verliefd koppel op de vlucht alles op het spel te zetten - zelfs hun leven.
Magali Jeger
Gaëlle Maes
Raoul Groothuizen
Christina Poppe

De finalisten worden nu gelinkt aan een productiehuis dat hen zal helpen om hun ideeën uit te werken in een professionele pitch video. Vanaf januari kan het publiek via de Streamz Academy website stemmen op hun favoriet fragment. 

De winnaar wordt bekend gemaakt op FFO24, en mag samen met het productiehuis hun droom werkelijkheid maken.

Beeld © Jeroen Willems

Redactie
Streamz Academy