Lukas Dhont stelt The Future Five voor op CONNEXT

Rand Abou-Fakher, Cato Kusters, Sarah Lederman, Ammen Simpson Ogedengbe en Pol De Plecker zijn The Future Five.

Future Five

Op 9 oktober stelde gastcurator Lukas Dhont, bekend van onder andere 'Girl' en 'Close', en winnaar van de Grand Prix op het Festival van Cannes 2022, zijn selectie van vijf getalenteerde filmmakers voor op CONNEXT. Als curator belicht Dhont er vijf opkomende filmtalenten waarvan het publiek zeker nog zal horen. Dit jaar mogen Rand Abou-Fakher, Cato Kusters, Sarah Lederman, Ammen Simpson Ogedengbe en Pol De Plecker zichzelf The Future Five noemen.

Ik heb gekozen voor schrijvers en regisseurs die inspireren. De kortfilms van de vijf geselecteerde filmmakers waren heel betekenisvol voor mij. Sommige zag ik op filmfestivals, andere ontdekte ik thuis. Elk van de vijf makers spreekt met een eigen stem en taal.

Lukas Dhont

CONNEXT is een jaarlijks showcase-evenement dat plaatsvindt van 9 tot 23 oktober in Antwerpen. Dhont stelde The Future Five voor op de eerste dag aan een hondertal internationale film-en tv-professionals. Hij, en zijn vijf jonge talenten, werden er op het einde van de dag ook geïnterviewd.

The Future Five is een gloednieuw initiatief van CONNEXT, een jaarlijks evenement vol Vlaamse content en talent dat sinds 2016 door Flanders Image wordt georganiseerd. CONNEXT staat voor ‘Connect to What’s New and Who’s Next.’ Lukas Dhont is geen nieuw gezicht op het evenement; de eerste beelden van zijn speelfilms ‘Girl’ en ‘Close’ werden ook op CONNEXT onthuld.

Cato Kusters
Ammen Simpson
Sarah Lederman
Pol de Plecker
Rand Abou-Fakher
Redactie
Vlaams Audiovisueel Fonds