2 niet te missen shows in Kursaal Oostende

Val je ook wat in een zwart gat na negen dagen filmplezier op Filmfestival Oostende? Niet getreurd, want Oostende heeft ook de komende weken heel wat cultureel leuks gepland. Van 7 tot en met 10 maart ontvangt Oostende schrijvers, denkers en lezers op het non-fictieboeken festival FAAR, maar ook Kursaal Oostende heeft heel wat leuks op de planning. Klaar voor een voorjaar vol cultuur in Oostende?

The Bootleg Sixties

Ze speelden al in Buckingham Palace en op privé-feesten van Paul Mc Cartney en Sir Elton John. Die laatste noemde hen ‘the best band of their kind in the world’. Dan weet je dat dit het ultieme muzikale eerbetoon aan de Golden Sixties is.

Bootleg Sixties

Met hun spectaculaire show speelden The Bootleg Sixties de afgelopen jaren de theaters en festivals in Vlaanderen en Nederland helemaal plat. Nu komen ze op 14 maart terug met een vernieuwde en nog straffere show. Twee uur lang nemen ze je mee terug in de tijd met de allerbeste muziek uit de jaren ‘60. The Beatles, The Rolling Stones, The Who, The Kinks, The Doors, The Monkees, Bob Dylan, Simon & Garfunkel, Elvis Presley, The Animals en The Moody Blues om maar enkele van de meest legendarische artiesten te noemen.

De passie, authenticiteit en iconische visuals waarmee deze fantastische band de nummers brengt, fungeert als een waanzinnige tijdmachine die het publiek mee terugneemt op een onvergetelijke trip naar de gouden jaren zestig. Naar een iconisch tijdperk dat ook bij de jongere generaties tot de verbeelding blijft spreken.

Info & tickets

Beleef de avond van je leven en boek nu je tickets voor het te laat is!

10cc - The Ultimate Greatest Hits Tour

Na een succesvol concert in 2021 keert 10cc in 2024 terug naar het Kursaal. Op donderdag 11 april staan Graham Gouldman (bas, vocals), Rick Fenn (lead electric guitar), Paul Burgess (drums), Iain Hornal (electric guitar, keyboards) en Keith Hayman (keyboards, bas) op het podium.

10cc

10cc werd in 1972 in Manchester opgericht. Het oeuvre van de Britse rockband isindrukwekkend. ‘Dreadlock Holiday’, ‘The Things We Do For Love’, ‘Donna’ en ‘I’m Not in Love’: het zijn stuk voor stuk nummers die tot het collectieve geheugen van elke muziekliefhebber behoren. De band, die al sinds de jaren ’70 actief is, verkocht intussen meer dan dertig miljoen platen en is nog altijd straf bezig. Graham Gouldman staat nog steeds aan het hoofd van de band en is ondertussen opgenomen in de Amerikaanse ‘Songwriters Hall of Fame’. Dat kan ook moeilijk anders, als je weet dat Gouldman verantwoordelijk is voor zowat alle grote classics van de band.

Info & tickets

FAAR, het non-fictieboekenfestival

Van 7 tot en met 10 maart 2024 gaan tachtig auteurs uit binnen- en buitenland voor anker in Oostende, de stad aan zee, om met elkaar en met het publiek in dialoog te treden. FAAR tast de grenzen van non-fictie af en zet in op denken en doen.