Meet the Masters: 'American Honey' van Andrea Arnold met Wannes Destoop

Regisseur Wannes Destoop ('Holy Rosita') opent het nieuwe seizoen van Meet the Masters met 'American Honey' van Andrea Arnold. Voor zijn langspeeldebuut ‘Holy Rosita’ inspireerde Destoop zich op het werk van Arnold. Ontdek tijdens Meet the Masters meer over het werk van Arnold en de impact op zijn filmmaken.

19
03
2024
19:00

In Meet the Masters brengt FFO maandelijks het werk van markante makers in de filmgeschiedenis terug naar het witte doek met een hapklare omkadering door filmkenner Anke Brouwers en haar gast, een bekende Vlaamse filmprofessional.

Filmposter 'American Honey'

In 'American Honey' verlaat de tiener Star haar disfunctionele familie en sluit ze zich aan bij een groep jongeren die door het Midden-Westen van de Verenigde Staten reist om tijdschriftabonnementen te verkopen van deur tot deur. Ze voelt zich meteen thuis in de groep, met name bij Jake. Al snel omarmt ze hun levensstijl die gekenmerkt wordt door tipsy avonden, ondeugende streken en romantische escapades. 

De film werd geregisseerd door Andrea Arnold, een veelgeprezen Britse filmregisseur, scenarioschrijver en voormalig actrice. Ze staat bekend om haar rauwe en oprechte vertellingen waarin ze de complexiteit van menselijke emoties en relaties verkent. Kenmerkend voor haar werk is de focus op levens van gewone mensen, vooral vrouwen, vaak in sociaal achtergestelde situaties. Ze won een Oscar voor haar kortfilm 'Wasp' en de Jury Prize in Cannes voor 'Red Road'. Recent regisseerde ze de documentaire 'Cow' waarin ze het leven toont van melkkoe Luma en daarmee het vlees op je bord een onvergetelijk gezicht geeft.

Meet the Masters

Podcastreeks 'Meet the Masters'

Voor wie er niet (altijd) bij kan zijn, volgt er een gelijknamige podcastreeks waarbij de verschillende sessies overal en altijd kunnen (her)beluisterd worden. Elke podcastaflevering komt diezelfde week op vrijdag uit en zal beschikbaar zijn via Spotify, Apple, Google Podcasts en in de Podcast app van De Standaard.

Luisteren