Speciale Vermelding voor 'Young Hearts' op de Berlinale

'Young Hearts', het speelfilmdebuut van Anthony Schatteman, heeft op het Internationaal Filmfestival van Berlijn een Speciale Vermelding gekregen van de Generation Kplus-kinderjury. De film ging in wereldpremière op de Berlinale. De Belgische bioscooprelease staat gepland voor het najaar.

Young Hearts

Regisseur Anthony Schatteman en producent Xavier Rombaut waren op de prijsuitreiking in Berlijn om de Speciale Vermelding in ontvangst te nemen. De wereldpremière vorige week werd bijzonder goed onthaald door het publiek en de aanwezige vakpers. Onder andere Variety sprak van een ‘kalm en zelfverzekerd debuut’ en voorspelde een lange carrière in de filmindustrie voor regisseur Anthony Schatteman.

Young Hearts is een young adult-film over de overweldigende kracht van de eerste verliefdheid. Elias (14) voelt zich aangetrokken tot zijn nieuwe buurjongen Alexander (14). Hij beseft al snel dat hij voor het eerst écht verliefd is. De gesprekken met zijn vrienden en familie brengen meer vragen dan antwoorden met zich mee. Verward door zijn ontluikende gevoelens, zoekt hij duidelijkheid en meer toenadering tot Alexander.

De hoofdrollen in 'Young Hearts' worden vertolkt door nieuwkomers Lou Goossens en Marius De Saeger, met belangrijke bijrollen voor Geert Van Rampelberg en Emilie De Roo. De productie is van Xavier Rombaut voor Polar Bear, in coproductie met het Belgische Kwassa Films en het Nederlandse Family Affair Films. 

Kinepolis Film Distribution zal de film in het najaar van 2024 in de Belgische bioscopen brengen. De internationale rechten worden vertegenwoordigd door Films Boutique.

'Young Hearts' kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van de Vlaamse minister van Cultuur. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van de Vlaamse minister van Economie en minister van Cultuur, in de film.

'Last Swim' van Caviar wint Kristallen Beer

Gisteren werden ook de prijzen uitgereikt in de Generation 14plus-competitie. Daar ging de Kristallen Beer naar de speelfilm 'Last Swim' van Sasha Nathwani. Deze film werd geproduceerd door Bert Hamelinck, Sorcha Shepherd en Nisha Mullea voor het Belgische productiehuis Caviar, in coproductie met Pablo & Zeus.

'Last Swim' was geselecteerd als openingsfilm van de Generation-competitie.

Redactie
Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)