Hoofdrolspeler 'Skunk' Thibaud Dooms bij de Shooting Stars 2024

Thibaud Dooms, de hoofdrolspeler in Koen Mortiers vierde speelfilm 'Skunk', is geselecteerd voor Shooting Stars, een selectie van tien opkomende Europese acteurs die tijdens het Filmfestival van Berlijn aan het publiek en de internationale pers en filmindustrie worden voorgesteld. Dat maakte organisator European Film Promotion zonet bekend.

Skunk

Thibaud Dooms (°2001) werkt voor theater en film. Hij studeerde woordkunst en drama aan het Leuvense Lemmensinstituut en de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans, waar hij de Top Naeff Prijs voor veelbelovend afgestudeerd talent in ontvangst mocht nemen.

De Shooting Stars-jury selecteerde Dooms op basis van zijn opvallende acteerprestatie als Liam in 'Skunk', uitzonderlijk talent en het potentieel voor een internationale carrière in de filmindustrie.

Zijn veelzijdige en unieke vertolking toont hoe het personage omgaat met tragedie, waarbij gevoeligheid en intensiteit op een zeldzame en boeiende manier worden gecombineerd.

De tien Shooting Stars worden officieel voorgesteld tijdens het Internationaal Filmfestival van Berlijn in februari 2024, waar zij zullen deelnemen aan een exclusief vierdaags programma van workshops, persconferenties en ontmoetingen casting agents, producenten en andere professionals uit de filmindustrie. Met zijn selectie treedt Thibaud Dooms in de voetsporen van grote namen als Rachel Weisz, Carey Mulligan, Riz Ahmed, Alicia Vikander en Daniel Craig, die eerder geselecteerd werden voor de Shooting Stars.

De jury voor de European Shooting Stars bestond dit jaar uit Barbara Albert (Oostenrijks filmmaker en producent), Živilė Gallego (producent uit Litouwen), Moe Dunford (Iers acteur en voormalig Shooting Star), Aisha Bywaters (Brits castingdirecteur) en Vassilis Economou (Grieks PR-agent, schrijver en redacteur voor Cineuropa).

Poster Skunk

'Skunk' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon over zijn jarenlange ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie. De film volgt Liam (Thibaud Dooms), een verwaarloosde tiener die opgroeit in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Zijn destructieve thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling die tevens haar eigen regels en misbruiken heeft. Ook al vindt hij troost bij zijn begeleiders, toch blijft het verleden hem achtervolgen… Belangrijke rollen zijn verder ook voor Natali Broods, Dirk Roofthooft, Boris Van Severen, Colin Van Eeckhout (die met zijn band Amenra tevens de muziek verzorgde) en Sarah Vandeursen.

Laatste tickets

Redactie
Post Bills Agency