'Last Swim' van Caviar wint Kristallen Beer in Berlijn

De film van het Belgische Caviar won de prijs voor Beste Film in de Generation 14plus competitie van de Berlinale

Last Swim

De jury van de Generation Awards heeft tijdens de 74e editie van de Berlinale de Kristallen Beer uitgereikt aan de langspeelfilm van Sasha Nathwani gemaakt door het Belgische productiehuis Caviar. De dolgelukkige regisseur nam de prijs voor Beste Film in ontvangst tijdens de ceremonie. 'Last Swim' was de openingsfilm van de Generation-sectie van het prestigieuze internationale festival, die specifiek gericht is op jongeren. 

Het is niet de eerste keer dat Caviar met hun film een hoofdprijs van het Generation-programma wegkaapt: in 2015 was de eer aan Marielle Heller, die de Grand Prix van de internationale jury won met haar speelfilmdebuut 'The Diary of a Teenage Girl'.

We zijn enorm blij dat het debuut van Sacha meteen ook in de prijzen valt. We werken al lang met hem samen voor grote reclamecampagnes, videoclips en kortfilms en keken dan ook erg uit naar zijn langspeelfilm, wat meteen een indrukwekkende coming of age film geworden is.

CEO Caviar, Bert Hamelinck

De film speelt zich af op een hete zomerdag in Londen, aan het einde van het middelbare schooljaar, en volgt de Brits-Iraanse tiener Ziba terwijl ze haar vrienden meeneemt op een veelbewogen reis door de stad. Ondanks de feestelijke sfeer heeft Ziba moeite om positief te blijven terwijl ze worstelt met de geheimen die ze voor haar vrienden verborgen heeft gehouden. Terwijl de zon ondergaat, heeft Ziba geen andere keuze dan haar angsten onder ogen te zien op het einde van de laatste dag van hun adolescentie.

De cast bestaat uit Deba Hekmat ('Hoard'), Narges Rashidi ('Gangs of London'), Solly McLeod ('Tom Jones'), Jay Lycurgo ('Titans'), Denzel Baidoo ('Consent') en Lydia Fleming ('In from the Cold'). Nathwani, van Iraanse en Indiase afkomst, is afgestudeerd aan de Tisch School of The Arts van NYU. Hij regisseerde eerder verschillende korte films en heeft uitgebreide commercials en muziekvideocredits. Hij schreef de film samen met Helen Simmons, die de Venetië titels 'Hoard' en 'Bonus Track' produceerde.

'Last Swim' is geproduceerd door Bert Hamelinck, Sorcha Shepherd en Nisha Mullea voor Caviar en Campbell Beaton voor Pablo & Zeus.

Last Swim
Last Swim
Last Swim

Speciale Vermelding voor 'Young Hearts'

'Young Hearts', het speelfilmdebuut van Anthony Schatteman, heeft op het Internationaal Filmfestival van Berlijn een Speciale Vermelding gekregen van de Generation Kplus-kinderjury. De film ging in wereldpremière op de Berlinale. De Belgische bioscooprelease staat gepland voor het najaar.

Redactie
Post Bills Agency