9 cultuurtips op Theater aan Zee

Theater aan Zee (TAZ) wordt van 27 juli tot en met 6 augustus opnieuw jouw culturele hotspot aan zee! Met 11 dagen vol muziek, dans, podiumkunsten en literatuur kan het boeiende programma van TAZ misschien wel tot keuzestress leiden. FFO tipt enkele voorstellingen.

1. Openluchtvertoning 'Nowhere' op Quartiers D'O

Samen met Theater aan Zee zet FFO op vrijdag 29 juli het grote scherm voor jou klaar op het Sint-Catharinaplein. Leun ontspannen achterover en geniet van de Belgische film 'Nowhere' van regisseur Peter Monsaert. Ook de filmcrew komt langs, het ideale moment om met hen na te kaarten over de film.

Gratis

2. Triptych: The missing door, The lost room and The hidden floor van Peeping Tom

Sommige voorstellingen blijven je echt voor altijd bij. De danstrologie 'Triptych' van Peeping Tom is er zo een. Voor het eerst houdt het gerenommeerde dansgezelschap halt op TAZ. Laat je meevoeren met deze intrigerende reis vol acrobatische dans, filmische suspense en een goede portie surrealisme!

Meer weten

★★★★ Kan dans bloedstollend spannend zijn? Bij Peeping Tom wel.

Het Nieuwsblad

3. Indoor Weather van Ezra Veldhuis & Bosse Provoost/Toneelhuis

Wat als de schouwburg de maag van een enorme walvis was? Of nee wacht, een futuristisch, volslagen onbekend ecosysteem? In 'Indoor Weather' wordt het volledige theaterapparaat uit de kast gehaald. Licht, geluid en theatertrekken staan op gelijke voet met de performers. Wie beïnvloedt wie in deze steeds andere omgeving?

MEER Weten

Bosse Provoost en Ezra Veldhuis sleutelen aan een theatertaal die bijna beeldende kunst is. Indoor Weather is daar een intrigerend voorbeeld van.

Knack

4. FEROX TEMPUS - TERROR AT ITS BEST van Luanda Casella/NTGent

Het personage Lua is op reis door een dystopische wereld waar steden zijn gezonken en miljarden mensen zijn omgekomen. Haalt ze de finish? Na het succes van Killjoy Quiz creëerde Luanda Casella, huisregisseur bij NTGent, een nieuwe solovoorstelling in de vorm van een apocalyptisch computerspel.

Meer weten

Game over: Luanda Casella maakt bij NTGent een fascinerende theatergame.

De Morgen

5. Into The Open van Voetvolk

Dance meets concert, dat is de belofte van 'Into The Open'. Drie punkmuzikanten en vier losgeslagen dansers belichamen de groove en delen de energie van de muziek. Voetvolk verwelkomt je voor een wilde, collectieve sprong in het ongewisse. Let’s trance!

Meer weten

6. Permanent Destruction van Naomi Velissariou/Theater Utrecht

★★★★ Compromisloos, zinderend en macaber: haar ‘Permanent Destruction’ is het allemaal.

De Standaard

Enkel maar lovende recensies voor het muziektheaterdrieluik van Naomi Velissariou en producer Joos Maaskant. Samen blazen ze elke zaal omver met hun gewaagde combinatie van bijtende lyrics, dansbare melodieën en beukende beats. De drie verschillende voorstellingen zijn te zien op drie opeenvolgende avonden. Je kan er eentje uitpikken of ga voor de ‘full deal'!

Meer weten

7. Nachtzwemmen van Jarne Van Loon/Lieselot Siddiki

Met een gedeelde liefde voor het dionysische, het nachtleven, glitter en spektakel maakten jonge theatermakers Jarne en Lieselot samen Nachtzwemmen. Een feest vermomd als een voorstelling, of omgekeerd?

Meer weten

8. Double bill: ELDERS/Spectacles van Laurence Roothooft & Tom Pintens/Benjamin Abel & The Unrequiered Love

Geniet van twee optredens op één avond!

Aanstormend operaregisseur en countertenor Benjamin Abel Meirhaeghe en componist Laurens Mariën (ex-Soldiers Heart, Dolly Bing Bing) sloegen opnieuw de handen in elkaar voor 'Spectacles', muziektheater dat laveert tussen een spektakel en een liefdesritueel. Verschillende genres en sferen, operateske dada blues punkpop, een hoge stem, donkere beats en theatraliteit monden uit in een groots maar intiem spektakel.

Ook 'ELDERS', de nieuwe band van Tom Pintens (Het Zesde Metaal) en Laurence Roothooft, betreedt diezelfde avond het podium met Engelstalige popmuziek met een mysterieus randje.

Meer weten

9. BodyBodyBodyBody van Dag Taeldeman/Andrew Van Ostade (BodyBody)

Dag Taeldeman (frontman A brand) en Andrew Van Ostade (ex-drummer School is Cool) creëerden een opzwepende muzikale compositie geïnspireerd door de ‘tarantella’, Zuid-Italiaanse volksmuziek waarop de bewoners van Tarente extatisch dansten om zich te bevrijden van kwade geesten en ziekten. Sopraan Lies Vandewege, en danser Matteo Sedda vervoegen de rangen. Boom boom, shake shake!

Meer weten

Affiche TAZ23

WANNEER

TAZ#2022 vindt plaats van 27 juli tot en met 6 augustus 2022.

WAAR

In Oostende, op diverse locaties in de stad.

ETEN EN DRINKEN

Het festivalcafé Café Koer in het Leopoldpark langs de Leopold II-laan, is dé plek waar toeschouwers, artiesten en passanten elkaar ontmoeten. Een informele plek, zonder backstage, waar tussen pot en pint gezellig nagekeuveld kan worden. Naast een aparte cocktailbar kan je er ook kleine snacks kopen.

Meer informatie