Kortfilmcompetitie | FFO23

Kortfilm is het format bij uitstek om de eerste stappen in de filmwereld te zetten. FFO geeft nieuwe cineasten een platform om frisse, verrassende en esthetische producties voor te stellen aan het grote publiek en pakt sinds 2018 uit met een competitie voor Vlaamse kortfilms.

03
02
2023
14:00
Kortfilmcompetitie

Op zaterdag 28 januari en op vrijdag 3 februari krijgen in totaal vier kortfilms hun Vlaamse première op Filmfestival Oostende. Beide vertoningen worden afgesloten met een Q&A in aanwezigheid van de filmmakers. Alle films worden zowel op zaterdag 28 januari als op vrijdag 3 februari getoond. Op vrijdag 3 februari worden de prijzen uitgereikt. 

tickets zaterdag 28 januari tickets vrijdag 3 februari

Kortfilms

Movie
  • Animatie
  • experimenteel
  • Sci-fi
Movie
  • Documentaire
  • Musical
  • experimenteel

Jury

Als producer en creative director richtte Anthony Van Biervliet samen met Ruben Vandenborre het Vlaams productiehuis ‘Dingie’ op. Binnenkort verschijnt ‘Knokke Off’ en met de Netflix-filmreeks ‘De Familie Claus’ scheerden ze internationaal hoge toppen. Ook ‘Hacked’, waarvan het tweede seizoen te zien is op FFO, komt uit de koker van ‘Dingie’.

Anthony Van Biervliet

Amina Hatimm focust zich op projecten die onze diverse samenleving presenteren. Ze maakt deel uit van Het Grensoverschrijvend Collectief dat Vlaamse fictie wil moderniseren: met oog voor sterke vrouwenrollen, culturele diversiteit en weg van de klassieke topics. Eerder werkte ze mee aan de Ketnetreeks ‘Hoodie’ en de telenovelle ‘Lisa’.

Amina Hatimm

Camille Ghekiere was de vorige winnaar van de kortfilmcompetitie (met ‘Nieuwkomers’) en zetelt dit jaar in de jury. Als filmmaakster en casting director is ze gespecialiseerd in documentaires met fictieve componenten of fictie met wortels in de realiteit. 

Camille Ghekiere

Camalot

Camalot is trotse partner van de Kortfilmcompetitie en schenkt een materiële ondersteuning t.w.v. 12.000 EUR aan de winnaars.

FLOW

Flow is trotse partner van de Kortfilmcompetitie en schenkt een postproductiepakket aan de winnaar.

AMPLO

Amplo is trotse partner van de Kortfilmcompetitie en schenkt een geldprijs van 2.500 EUR aan de winnaar.