Duurzaamheidstips voor onze medewerkers

Bij FFO dragen we ons steentje bij aan het milieu, en we moedigen onze medewerkers aan om hetzelfde te doen. Als volgt enkele duurzaamheidstips voor op de werkvloer!

Team

Kom met het OV of met de fiets

We stimuleren onze medewerkers om hun woon-werkverkeer met de fiets of het openbaar vervoer te regelen, dit door een fietsvergoeding per km te voorzien of een volledige terugbetaling van abonnementen op het openbaar vervoer. Laat de auto dus liever thuis.

Werk af en toe van thuis

Door een dag (of meer) in de week thuis te werken, verklein je het aantal reisbewegingen. Dit verkleint ook de CO2-uitstoot waarmee reizen gepaard gaat.

Sorteren en recycleren

Op kantoor scheidt FFO het afval. Gebruik de desbetreffende vuilbakjes zorgvuldig.

Drink kraantjes- of Sip Well water

Wist je dat kraantjeswater het strengst gecontroleerde voedingsmiddel is met maar liefst 67 kwaliteitseisen? Drink het dus zonder zorgen. Het is gegarandeerd gezond. Kraantjeswater drinken is niet alleen veel goedkoper dan flessenwater, het is natuurlijk ook veel ecologischer, want het stroomt zonder verpakking op kantoor naar binnen.

Wie toch twijfelt kan gebruik maken van onze Sip Well dispenser.

Verpak je lunch in een herbruikbare brooddoos

Weg met de plastiek- of zilverfolies! Gebruik een herbruikbare brooddoos, duurzaam én goedkoper op lange termijn. 

Kies voor een vegetarische lunch

Meer en meer worden we aangemoedigd om minder vlees of vis en meer groenten te eten. Er zitten namelijk nogal wat nadelen aan vlees eten. Door te kiezen voor een vegetarisch dieet worden minder dieren in de vee-industrie gehouden, worden minder broeikasgassen uitgestoten, en het is goed voor je gezondheid.

Heel wat Oostendse restaurants hebben ondertussen al vegetarische gerechten aan hun menukaart toegevoegd. Bovendien zijn er ook heel wat take-away adressen met prima vegetarische alternatieven.

Veggie in Oostende

Zoveel mogelijk digitaal

Probeer om zoveel mogelijk gebruik te me maken van digitale communicatie- en presentatiemiddelen. E-mail, Asana, Powerpoint, online notities en Google Meet zijn tools die veel van het papiergebruik binnen een kantoor tegenwoordig kunnen vervangen. 

Print je toch liever? Gebruik het dan verantwoord:

  • Print dubbelzijdig en alleen als het echt noodzakelijk is;
  • Gebruik Ecofont: een inktbesparend lettertype dat tot wel 46,5% bespaart;
  • Gebruik alleen gerecycled papier of printpapier met een FSC-keurmerk.

Duurzaam surfen op het internet

Ken je Ecosia al? Ecosia gebruikt de winst die ze maken met behulp van je zoekopdrachten om bomen te planten, daar, waar ze het hardst nodig zijn. Installeer de gratis browserextentie en plant bomen met elke zoekopdracht.

Wat doet Filmfestival Oostende?

Een festival organiseren heeft een grote impact op het milieu. Filmfestival Oostende (FFO) is zich hier zeer bewust van en zet al vele jaren in om het tiendaags festival van de film op een duurzame manier te organiseren. 

Geïnspireerd op de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs - Sustainable Development Goals), die in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld zijn als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030, zet FFO in op een duurzame toekomst met de focus op mens, planeet, welvaart, vrede en partnerschap. 

Door haar inspanningen en duurzame initiatieven te publiceren op de website, wil FFO, haar publiek, maar ook andere organisatoren inspireren en motiveren.