Industrie

Tijdens het festival kunnen talentvolle makers een uitgebreid traject volgen in ons industrie luik: van pitch, tot scenario, tot afgewerkt project.

Met ons FFO Talents luik willen we...

  • Investeren in toekomstige makers
  • Jonge makers lanceren en een platform bieden
  • Dienen als een ultieme ontmoetingsplaats voor (Vlaams) talent
  • Ons publiek warm maken voor de toekomst van Vlaamse cinema

REwriteIT - Feature ScriptLab presented by BNP Paribas Fortis

REwriteIT: Feature ScriptLab is een elf maanden durend ontwikkelprogramma voor scenaristen die werken aan hun eerste of tweede speelfilm. Het startpunt van REwriteIT zijn (mini)treatments en gedurende het Lab wordt toegewerkt naar een eerste of tweede versie van een compleet scenario.

Scriptlab

Cinemasterclass presented by PlayRight+

De Cinemasterclass is een vierdaagse workshop tijdens de festivalweek voor acteurs die hun casting- en acteervaardigheden voor de camera willen perfectioneren. Tijdens de workshops krijgen de deelnemers gerichte feedback en tips van industrieprofessionals en coaches.

TSFM WHAT’S YOUR STORY?

What's Your Story? is een intensieve vijfdaagse schrijfworkshop voor filmregisseurs en scenaristen - onderdeel van het nieuwe initiatief Talents Generator Factory ondersteund door Talents and Short Film Market (TSFM) - die plaatsvindt tijdens Filmfestival Oostende het van 30 januari tot en met 3 februari.

TSFM Word-Frame

The Student Pitch powered by Sabam

Film is een prachtig maar duur medium. FFO wil toekomstige makers een hart onder de riem steken! Ben je filmstudent en kan je nog een duwtje in de rug gebruiken voor de productie van je Bachelor- of Masterfilm?

The Student Pitch

Kortfilmcompetitie

Veel jong talent zet de eerste stappen in de filmwereld via een kortfilm. Filmfestival Oostende geeft ook nieuwe makers de kans om frisse, verrassende en esthetische producties voor te stellen aan het grote publiek en pakt sinds 2018 uit met een competitie voor Vlaamse kortfilms.

Ontvang onze nieuwsbrief voor filmprofessionals

Schrijf je in op onze nieuwsbrief