Het Debat van De Ensors

Op de slotdag van Filmfestival Oostende (FFO) schittert de hele audiovisuele sector op het Gala van De Ensors. Daarnaast maakt FFO die dag ook plaats voor een moment van verdieping en reflectie tijdens het Debat van De Ensors. De genomineerde films vormen de basis voor het Debat van De Ensors: ‘Wat zegt die selectie over ons audiovisuele landschap?’.

In 2024 ging Lieven Van Gils naar aanleiding van het verkiezingsjaar in gesprek met zeven vooraanstaande politici. Eke partij die zetelt in het Vlaams Parlement mocht een stelling poneren waarover men discussieert. De aanwezige politici waren minister Benjamin Dalle (CD&V), Marius Meremans (N-VA), Stephanie D’Hose (Open VLD), Katia Segers (Vooruit), Meyrem Almaci (Groen), Filip Brusselmans (Vlaams Belang) en Jos D’Haese (PVDA).

In 2023 lag de focus op ‘publiek & distributie’, de manier waarop Vlaamse audiovisuele producties al of niet succesrijk tot bij het publiek raken. Het gaat over elk scherm (tv, bioscoop, kleinere digitale schermen) en elk genre (fictie, docu, animatie).

Beluister de podcast

Ensor Belofte van het Jaar

BNP Paribas Fortis België en FFO zetten tijdens het debat met de Ensor voor Belofte van het jaar een  jonge filmprofessional van eigen bodem in de bloemetjes. Deze erkenning betekent ongetwijfeld een kickstart om hen/haar/hun verder te helpen groeien in de Belgische filmindustrie.

Ontvang onze nieuwsbrief voor filmprofessionals

Schrijf je in op onze nieuwsbrief