Industriedag van de toekomst

Op zondag 6 maart werpen we een blik op de toekomst van de Vlaamse filmindustrie. Ontdek het volledige programma.

Het Debat van De Ensors

11.00 UUR

De nominaties van De Ensors vormen het uitgangspunt van dit debat. Vragen als, ‘Wat vertellen de nominaties ons over het Vlaamse audiovisuele landschap? Is de shortlist verrassend? Hoe is de filmindustrie uit de coronacrisis gekomen? Wat zijn de resultaten van het Vlaamse beleid en welke volgende stappen dringen zich op?' worden beantwoord.

Aanwezigen: Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, directeur-intendant van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) Koen Van Bockstal, producent Kato Maes (Panenka), regisseur Frank Van Passel (Manneke Pis, Terug naar Oosterdonk) en journaliste Valerie Droeven (De Standaard). Lieven Van Gils (VRT) modereert het gesprek.

12.30 UUR 

Uitreiking Ensor voor Belofte van het Jaar

12.45 UUR

Hommage en Life Time Achievement Sien Eggers

13.00 - 14.00 UUR 

Lunch pauze

Young Talents

14.00 UUR 

De "Young Talents" zijn vijf jonge makers (regisseurs, maar ook acteurs) die zeer recent op de proppen zijn gekomen met markant nieuw werk of die in de nabije toekomst een nagelnieuw project op de wereld loslaten.

Met Lara Chedraoui (frontvrouw Intergalactic Lovers, tv-serie Lost Luggage en kortfilm Liquid Love), Sarah El Kasmi (jeugdserie De Studio), Noa Tambwe Kabati (serie WtFOCK, film Nowhere), Kato De Boeck (kortfilms Provence en Echo, minireeks Roomies) en Flo Van Deuren (kortfilms Bamboe en Echo, minireeks Roomies). 

15.30 UUR 

Pauze

Inclusieve Casting en rolmodellen

15.45 UUR 

Hoe pak je inclusieve casting en streetcasting aan? Castingbureau Oi Mundo België treedt in gesprek met een aantal interessante rolmodellen over hun ervaringen. 

Oi Mundo brengt kwaliteit en diversiteit naar het scherm en is non-stop op zoek naar ruw talent om karakter te geven aan elke rol. Onder de vleugels van Nederlands Casting director Rebecca van Unen zijn, Céline De Waele en Mathias Sourbron intussen 6 jaar Oi Mundo België. Ze verzorgden onder andere de cast voor films als Patser, Cool Abdoul, Rosie & Moussa, Rebel,… series zoals Grond, Over Water, Bullets, .. en tal van commercials & videoclips. Kleur geven aan de personages en het vinden van de ideale cast voor een project na het lezen van een sterk scenario laat hun hart sneller slaan.

17.00 UUR 

Einde

Belangrijke informatie

Locatie: Zaal Panorama, De Grote Post
Aanmelden: Vanaf 10u30
Prijs:

  • Volledige dag, inclusief lunch en drank (professionals) 15,00 EUR
  • Volledige dag, inclusief lunch en drank (studenten) 13,00 EUR
  • Volledige dag, zonder lunch, incl. 2 drankjes (professionals) 6,00 EUR
  • Volledige dag, zonder lunch, incl. 2 drankjes 5,00 EUR
  • Een dagdeel voor- of namiddag, zonder lunch, incl. 2 drankjes (professionals) 6,00 EUR
  • Een dagdeel voor- of namiddag, zonder lunch, incl. 2 drankjes (studenten) 5,00 EUR

Iedereen is van harte welkom mét een Covid Safe Ticket (CST) en mondmasker. Hou bij aankomst jouw identiteitsbewijs en Covid Safe Ticket klaar op jouw smartphone, zo verloopt het scannen vlot en snel. Het Covid Safe Ticket kan je ook in geprinte versie voorleggen. 
Kom best goed op tijd, zo kunnen we lange wachtrijen bij het scannen van de Covid Safe Tickets vermijden en tijdig beginnen.