Kursaal Oostende

Kursaal-Westhelling 12, Oostende 8400

Kursaal Oostende

Kursaal Oostende is een unieke plaats in hart van de stad met een rijk verleden dat teruggaat tot de negentiende eeuw. Het is een bruisende plek van creatie en exploratie, waar elk zintuig geprikkeld kan worden met muziek, dans, kunst, lekker eten, vertier, plezier, en … de geur en de rust van de zee. Geniet van films van het hoogste niveau in deze modernistische parel.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

  • De kusttram stopt aan de halte ‘Marie-Joséplein’. De halte bevindt zich op 200 meter van het Kursaal.
  • De bus stopt aan de halte ‘Marie-Joséplein’ of de halte 'Oostende Casino-Kursaal'.
  • Het station van Oostende bevindt zich op 15 tot 20 minuten wandelen van het Kursaal.

NMBS

Dankzij de NMBS geniet je van 50% korting op je retourticket naar Oostende. Op elk filmticket vind je een unieke NMBS code waarmee je een Discovery Ticket kan kopen via nmbs.be/discovery.

Opgelet: Kiest u voor een laatavondfilm? Hou er dan rekening mee dat het treinaanbod beperkt is.

Met de auto

Volg via de E40/A10 bij het binnenkomen van Oostende eerst de richting Centrum (2de uitrit op de rotonde). Rij rechtdoor tot aan het Vuurkruisenplein (voor jou zie je het zeilschip Mercator liggen) en neem hier de 3de uitrit op de rotonde. Aan de verkeerslichten rechtdoor.

Er zijn verschillende betalende en gratis parkings in Oostende. We raden iedereen aan om tijdig te vertrekken om parkeerstress te vermijden. 

Overzicht

Toegankelijkheid

Kursaal Oostende is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Assistentiehonden zijn welkom in het Kursaal, andere huisdieren worden niet toegelaten. Alle details vind je hier terug.