5 x Valentijn op Filmfestival Oostende

De gedimde zalen en roodfluwelen zetels van het filmfestival zijn de ideale plek voor een romantische avond. Bij deze vijf films smelt je weg in de armen van je valentijn. Happy single? Verlies je in de ogen van spetters als Lea Seydoux en Josh O'Connor. Bovendien kan je je date verassen met een FFO valentijnspakket!

Love is in the air!

Nobody Has To Know van Tim Mielants en Bouli Lanners

Valentijn met Michelle Fairley (Catelyn Stark uit Game of Thrones!) op een verlaten Schots eiland? Say no more! In deze heerlijk melancholische dramafilm helpt boerendochter Millie de ruige Belgische landarbeider Phil zijn herinneringen aan hun geheime liefdesrelatie terug te halen na een plotse beroerte.

Koop tickets

Mothering Sunday van Eva Husson

Heb je ook een zwak voor onmogelijke liefdes? Fantaseer weg bij dit weelderige kostuumdrama in het naoorlogse Groot-Brittannië. De meid Jane (Odessa Young) onderhoudt een geheime verhouding met Paul (Josh O'Connor), die wordt geacht met een voorname jongedame te trouwen en rechten te studeren.  

Koop tickets

The Story Of My Wife van Ildikó Enyedi

We hopen stiekem dat dit kostuumdrama alle singles op ideeën brengt in het Festivalcafé... De stoere zeebonk Jacob gaat een weddenschap aan met een vriend en beweert dat hij zal trouwen met de eerste vrouw die binnenkomt. Wanneer dit de bloedmooie en Lizzy (Lea Seydoux) blijkt te zijn, kan hij zijn geluk niet op. Hun wittebroodsweken worden echter getekend door wantrouwen en mysterie.

Koop tickets

Ali & Ava van Clio Barnard

Dit innemend sociaal-realistisch liefdesverhaal in de Britse working class van Bradford in West-Yorkshire laat niemand onberoerd. De tentatieve, tedere liefde van Ava en Ali overschrijdt de grenzen van hun muzieksmaak, leeftijd, ras en klasse, maar veroorzaakt wrevel bij hun families. Overwint de liefde werkelijk alles?

Koop tickets

L'amour, c'est mieux que la vie van Claude Lelouch

Sinds ze twintig jaar geleden samen werden vrijgelaten uit de gevangenis zijn Gérard (Gérard Darmon), Ary (Ary Abittan) en Philippe (Philippe Lellouche) onafscheidelijk. Wanneer Gérard ontdekt dat hij ongeneeslijk ziek is, besluiten zijn vrienden hem, tegen elke prijs, nog een laatste liefdesverhaal te willen schenken. De liefde is immers mooier dan het leven. 

Koop tickets