Beleef Weer Meer!

Corona ligt ondertussen al even achter ons, en we kunnen weer volop genieten van cultuur. Code geel liet de hemel opklaren voor de cinemasector maar de zon straalt pas écht als jij er ook weer bij bent. Onze boodschap: Geniet! Droom weg! Laat de realiteit voor wat ze is en geef je enkele uren over aan de cinema. #beleefweermeer

Arthouse cinema het hele jaar door in Cinema Storck

Cinema Storck is een initiatief van Filmfestival Oostende. Dagelijks (behalve op donderdag) twee vertoningen om 17.00 uur en 20.00 uur. Tickets kunnen online of aan de kassa van Kinepolis Oostende aangekocht worden. Prijs van een ticket bedraagt slechts €8,00.

Onze filmtips

Wij tippen alvast enkele films:

'Nowhere' van Peter Monsaert

"Een warme omhelzing in de rafelrand van de maatschappij." - De Morgen

De 55-jarige ex-truckchauffeur André vult zijn dagen met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt opgeschrikt, wanneer hij de dakloze tiener Thierry betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar Thierry’s familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap, maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten. Een verhaal over verbinding, hoop en familiale roots met fantastische vertolkingen van Koen De Bouw, in zijn kwetsbaarste rol ooit, en de jonge Noa Tambwe Kabati.

'Nowhere Special' van Uberto Pasolini

John ziet er met zijn nektatoeages en scherp afgelijnd gezicht een stuk stoerder uit dan hij in werkelijkheid is. De vijfendertigjarige glazenwasser uit Belfast heeft een gouden hart, is een toegewijde vader en spendeert elke mogelijk minuut met zijn zoontje Michael, een kranig kereltje van vier. Tijd is immers kostbaar sinds John te horen gekregen heeft dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft. Voor het zover is, wil hij er zeker van zijn dat hij het perfecte adoptiegezin vindt voor zijn zoontje. Aanvankelijk weet John exact welke soort mensen hij zoekt, maar na de vele gesprekken begint hij steeds meer te twijfelen. Toch tikt de klok genadeloos verder. Ondanks de grote emotionele impact van Johns laatste missie op aarde, zijn het vooral de kleine momenten tussen vader en zoon die zo vertederend zijn.

'Mijn leven in Versailles' van Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes

Violette heeft onlangs haar ouders verloren. Het achtjarige weesmeisje gaat bij haar oom wonen, die het onderhoud doet van het beroemde paleis van Versailles. Violette heeft een hekel aan hem: hij stinkt, heeft geen tafelmanieren en snurkt vreselijk. Maar tussen de blinkende spiegelzalen en strak aangelegde tuinen groeien de grote brombeer en het koppige meisje stilaan naar elkaar toe. Samen kunnen ze hun verdriet een plaats geven. De schitterende historische decors van de film lijken wel kunstwerken. Al even tijdloos zijn de oprechte gevoelens van blijdschap en verdriet. Het resultaat is een heerlijk mooie, ontroerende animatiefilm.

'Flee' van Jonas Poher Rasmussen

"De animatie van 'Flee' schept een zekere afstand, maar maakt het verhaal soms juist indringender." - de Volkskrant

Aan de gelukkige kindertijd van Amin in Kaboel komt abrupt een einde. Zijn vader wordt door de extremistische Moedjahedien opgepakt en het gezin moet op de vlucht slaan. Na lange omzwervingen doorheen Rusland en Scandinavië komt Amin uiteindelijk alleen aan in Denemarken. Twintig jaar later heeft Amin een succesvolle academische carrière en is hij gelukkig in de liefde met zijn vriend, Kasper. Hij beseft dat hij niet anders kan dan zijn verleden onder ogen te komen. Amin zoekt daarvoor toevlucht bij goede vriend en filmmaker Jonas Poher Rasmussen. ‘Flee’ verlegt de grenzen van het documentairegenre in een hartverscheurend, zenuwslopend en opbeurend verhaal over de zelfontdekkingstocht van één man op zoek naar vrijheid.

Ontdek het volledige programma van Cinema Storck