Beleef Weer Meer!

Corona ligt ondertussen al even achter ons, en we kunnen intussen weer volop genieten van culturele uitstapjes in uitmuntend gezelschap. Code geel liet de hemel opklaren voor de socio-culturele sector maar de zon straalt pas écht op volle kracht als jij er ook weer bij bent. Onze boodschap: Geniet! Droom weg! Laat de realiteit voor wat ze is en geef je enkele uren over aan de cinema. #beleefweermeer

Arthouse cinema het hele jaar door in Cinema Storck

Cinema Storck is een initiatief van Filmfestival Oostende. Dagelijks (behalve op donderdag) twee vertoningen om 17.00 uur en 20.00 uur. Tickets kunnen online of aan de kassa van Kinepolis Oostende aangekocht worden. Prijs van een ticket bedraagt slechts €8,00.

Onze filmtips

Wij tippen alvast enkele films:

  'Nowhere' van Peter Monsaert

  "Een warme omhelzing in de rafelrand van de maatschappij." - De Morgen

  De 55-jarige ex-truckchauffeur André vult zijn dagen met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt opgeschrikt, wanneer hij de dakloze tiener Thierry betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar Thierry’s familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap, maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten. Een verhaal over verbinding, hoop en familiale roots met fantastische vertolkingen van Koen De Bouw, in zijn kwetsbaarste rol ooit, en de jonge Noa Tambwe Kabati.

  'Leave No Traces' van Jan P. Matuszynski

  LOOK!-WINNAAR VAN FILMFESTIVAL OOSTENDE 2022

  "Een urgente film, waarin de grillige realiteit netjes in het kader van het verhaal wordt gepast." - De Filmkrant

  In zijn nieuwste film ontleedt regisseur Jan P. Matuszyński een pijnlijk hoofdstuk uit de Poolse geschiedenisboeken. Op 12 mei 1983 viert Grzegorz Przemyk samen met enkele vrienden zijn diploma-uitreiking in het stadscentrum van Warschau. Wanneer hij daar weigert zijn papieren te tonen aan de burgermilitie wordt hij prompt in elkaar geslagen. De titel van de film slaat op de opmerking van een officier om in zijn maag de slaan, zodat ze geen sporen zouden achterlaten. 'Leave No Traces' ging in première op het filmfestival van Venetië en werd geselecteerd als de Poolse inzending voor de Oscars.

  'Kind Hearts' van Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes

  "Een ontwapenende, hartveroverende documentaire over Brusselse tieners en een eerste liefde." - De Standaard

  Billie en Lucas, een jong Brussels koppel, starten hun studies aan de universiteit en staan voor een jaar vol veranderingen. Hun denkbeelden over de toekomst, twijfels over relaties en verwachtingen van het volwassen leven vormen de basis voor gesprekken met vrienden en elkaar. Kind Hearts toont op een integere wijze hoe vormend maar ook onzeker een (eerste) liefde kan zijn. 'Kind Hearts’ won de Grand Prix van de Generation 14plus International Jury voor Beste Film op het Berlinale filmfestival.

  'Flee' van Jonas Poher Rasmussen

  "De animatie van 'Flee' schept een zekere afstand, maar maakt het verhaal soms juist indringender." - de Volkskrant

  Aan de gelukkige kindertijd van Amin in Kaboel komt abrupt een einde. Zijn vader wordt door de extremistische Moedjahedien opgepakt en het gezin moet op de vlucht slaan. Na lange omzwervingen doorheen Rusland en Scandinavië komt Amin uiteindelijk alleen aan in Denemarken. Twintig jaar later heeft Amin een succesvolle academische carrière en is hij gelukkig in de liefde met zijn vriend, Kasper. Hij beseft dat hij niet anders kan dan zijn verleden onder ogen te komen. Amin zoekt daarvoor toevlucht bij goede vriend en filmmaker Jonas Poher Rasmussen. ‘Flee’ verlegt de grenzen van het documentairegenre in een hartverscheurend, zenuwslopend en opbeurend verhaal over de zelfontdekkingstocht van één man op zoek naar vrijheid.

  Ontdek het volledige programma van Cinema Storck