Blije gezichten op de Familiedag

Het was groot feest vandaag in Kinepolis Oostende. Kinderen waren baas en mochten zich uitleven op de rode loper, in de cinemazaal en aan het ontbijtbuffet. Van vrolijke gezichten tot bruisende activiteiten: het was een kleurrijk feest voor jong en oud.

Familiedag 2024

Wat is er beter dan op een winterse zondag met het hele gezin de magie van Filmfestival Oostende op te zoeken tijdens de gezellige Familiedag? De (aller)kleinsten konden samen met het hele gezin hun favoriete animatievrienden op het grote scherm komen bewonderen. Maar niet nadat ze de dag goed hadden gestart met een heerlijk ontbijt in het Festivalcafé natuurlijk.

In de voormiddag stond voor de jongsten tot zes jaar ‘Boze bui & andere verhalen’ over twee vrienden die de confrontatie aangaan met hun angsten op het programma. Voor de iets ouderen was er het grappige ‘Royals next door’ over een koninklijke familie die tijdens verbouwingswerken aan hun kasteel in een doorsnee huis gaan wonen en ‘Galactic Agency’ over de avonturen van Dany en zijn team van reparatiespecialisten die door de Melkweg reizen.

In de namiddag kon iedereen naar de première van de Ketnetreeks ‘Hawa en Adam’ in aanwezigheid van regisseur Mathias Brouns en castleden Ayana Doucouré, Jonathan Michiels, Margaux Cauliez, Wesley Ngoto, Kate Baeckelmans en Amber Metdepenningen.

Naast het heerlijke filmprogramma konden alle kinderen zich uitleven bij allerlei randactiviteiten. Van ritjes op de draaimolen en een knotsgekke workshop van Briek vzw tot het voorleeshoekje van de bibliotheek en een schminkhoekje bij de kindergrime. De foto’s spreken voor zich en bewijzen wat voor unieke ervaring de Familiedag was voor de jongste filmfans!