Cast van 'Moresnet' schittert op de roze loper van Cannes

Twee afleveringen van de nieuwe Streamz Original 'Moresnet' gingen gisteren in wereldpremière op Canneséries in aanwezigheid van o.a. Boris Van Severen, Leonie Benesh en Jonas Van Geel.

Moresnet @ Canneséries

De fictieserie 'Moresnet' is geselecteerd voor de Officiële Competitie van het internationaal seriesfestival Canneséries en maakt zo vanavond kans op 5 prijzen waaronder Beste Serie en Beste Scenario. De reeks werd gecreëerd door Frank Van Passel, Jef Hoogmartens en Jonas Van Geel, geschreven door Jef Hoogmartens en geregisseerd door Frank Van Passel. Het verhaal volgt Ben (Boris Van Severen) die een profetische dodenlijst vindt en op zoek moet gaan naar de toekomstige moordenaar van zijn vrienden.

Na de dood van zijn vader keert Ben Schotz (Boris Van Severen), een man getekend door zijn verleden, terug naar zijn geboortedorp Moresnet. Samen met zijn jeugdvrienden, waaronder de journaliste Zoë Kuypers (Jade Olieberg), besluit hij om een tijdscapsule op te graven die ze 22 jaar eerder begroeven. In die kist vinden ze het dagboek van Ben's gestoorde broer Daan (Arend Pinoy). Op de laatste pagina van dat dagboek ontdekt Ben een namenlijst... met de sterfdata van zijn vrienden. Binnen de tien dagen zal ieder van hen komen te overlijden. Hoe kwam deze lijst in dit 22 jaar oude dagboek terecht? En waarom hún namen? 

In een race tegen de tijd trachten Ben en Zoë hun onomkeerbare lot af te wenden. Hun queeste leidt naar Thalamus, een Duits neuro-technologische multinational, eigendom van de briljante Nobelprijswinnaar Robert Rolin (Pierre Bokma) en zijn opvolgster en kleindochter Eva Rolin (Leonie Benesh). In de mystery thriller 'Moresnet' kruisen twee levensvisies de degens: de maakbaarheid van het het leven versus de onontkoombaarheid van het lot.

De internationale ensemblecast bestaat uit onder andere Boris Van Severen ('F*** You Very Very Much'), Leonie Benesch (het Oscar genomineerde ‘The Teachers' Lounge’), Jade Olieberg ('De Club'), Joke Emmers ('Billie vs Benjamin'), Nicky De Jong, Bram De Win ('Flikken’), Arend Pinoy (‘2DEZIT’), ​ Pierre Bokma (‘De Joodse Raad’), Emma Drogunova ('Bonnie & Bonnie') en Brigitte Hobmeier (‘Souls’).

De productie van de Streamz Original 'Moresnet' is in handen van Lompvis in een coproductie met Caviar, Flare Film en Pupkin en kwam tot stand met de steun van VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders, Caviar Film Financing & The Netherlands Film Production Incentive in het project. De internationale rechten zijn in handen van het Franse Newen Connect. De reeks komt in het najaar van 2024 uit in België op Streamz en in Duitsland op ZDF Neo.

Redactie
Streamz