De kortfilmjury is bekend!

Op zaterdag 19 juni nemen zeven Vlaamse kortfilms deel aan de kortfilmcompetitie. De selectie - gekozen door onze kortfilmprogrammator Henry Disotuar - bestaat uit twee animatieprojecten Dry Sea (Bart Bossaert & Yves Bex) en Pilar (Yngwie Boley, J.J. Epping, Diana van Houten), fictiefilms Everything will be fine (Joachim Dejonghe), Orphans of the city (Bülent Öztürk) en DIEKAT (Michiel Venmans) en de twee korte documentaires Over the top (Justine Capelle) en Les racines de l 'eau (Sarah Lederman). De winnaar wordt uitgekozen door onze kortfilmjury, bestaande uit scenarist Angelo Tijssens, regisseur Cecilia Verheyden en actrices Nora Dari en Emilie De Roo.

Angelo Tijssens schreef samen met Gilles Coulier o.a. IJsland (2010) en Mont Blanc (2013), twee korte films die hun internationale première beleefden in de Officiële Selectie van het Festival van Cannes. Tijssens was coscenarist voor Caméra d’Or en Ensor winnaar Girl (2018) van Lukas Dhont. Momenteel werkt hij samen met Lukas aan het scenario van Close. Daarnaast schrijft hij met Maaike Neuville en auteur, kunstenaar en LGBTQ+-activist Fleur Pierets aan de verfilming van diens boek Julian. Met Anke Blondé (The Best of Dorien B., Red Light) staat de verfilming van zijn scenario Dust op het programma.

Cecilia Verheyden studeerde in 2007 af aan de filmschool RITCS in Brussel. Sindsdien regisseerde ze verschillende prijswinnende commercials, (kort-)films, videoclips, documentaires en televisieseries. Meest recent zijn de twee seizoen van Zie Mij Graag, de jongerenreeks wtFOCKUndercover en de Netflix-film Ferry. Momenteel werkt ze aan haar derde langspeelfilm SKIFF en aan Diamonds, een nieuwe serie voor Eén & Netflix.

Emilie De Roo koos na een omzwerving in de muziek met haar electrotrashband Kenji Minogue terug voor haar grote liefde, acteren. Eerder dit jaar was ze te zien als Nadja in de Lockdown-reeks op Eén (Kaat Beels) en als marinier Esther Teirlinck in Beau Séjour 2 (Kaat Beels & Nathalie Basteyns). Naast acteren is Emilie ook scenarist. Later dit jaar staan de reeksen 3Hz (Ketnet) en Grond (Play4) op het programma. 

Nora Dari is een jonge actrice, bekend als Yasmina in de fictiereeks wtFOCK. Daarnaast speelde ze reeds mee in de Fins-Belgische reeks Bullets en mocht ze naar het Filmfestival van Cannes met haar rol in Ghost Tropic. Momenteel vertaalt ze de hoofdrol in een nieuwe fictiereeks Panna, waar ze haar liefde voor voetbal en acteren kan combineren.

De kortfilmcompetitie is mede mogelijk gemaakt door Amplo, Flow & Camalot.

Wil je erbij zijn op zaterdag 19 juni? Koop hier tickets.