Dit was de #FFO Ladies Night

Onze gastredacteur Katelijn verkent het festival. Op woensdag 9 maart hield ze halt in een zaal vol enthousiaste dames tijdens de Ladies Night: “Puur en aangrijpend”.

"Ik geniet met volle teugen van mijn kort fietstochtje richting Kinepolis voor ik me enkele uren in een donkere filmzaal zou begeven. Een zacht briesje, de zoute zeelucht: voorbodes van een ontspannen avondje uit. Op mijn programma staat de FFO Ladies Night, met de filmvertoning van Mothering Sunday van regisseur Eva Husson. Een weelderig kostuumdrama, met een hoofdrol voor Colin Firth, dat spreekt me helemaal aan. 

Dankzij de glamoureuze rode loper, compleet met photowall en fotograaf, waande ik me een echte filmster. Even in the picture staan, daar kan ik echt van genieten. Het was trouwens gisteren niet voor niets internationale vrouwendag. Wanneer ik de zaal binnenstap, wachten enkele fleurig geklede hostessen me op met een goodiebag. Ik word geprikkeld door een kinderlijke nieuwsgierigheid en neem plaats in de zaal. 

Het gezellige gekeuvel neemt toe en de zaal loopt langzaamaan vol. Onze hosts voor de avond betreden het podium: Koen De Bouw, Sandra Bekkari en een stralende Eva Kamanda. De charmante acteur werpt nog even het voetlicht op zijn nieuwste film Nowhere, tevens de openingsfilm van het festival, die vanaf 6 april in de zalen zal te zien zijn. Daarna mogen onze hosts enkele begeerde prijzen weggeven. 

De prijzenpot is rijkelijk gevuld dankzij de sponsors van het festival: cadeaucheques van EuroMillions, filmdoosjes van Kinepolis, een tegoedbon voor een excellente lunch of een uitmuntend diner in festivalcafé Bagatelle en nog zoveel meer. Ook Sandra Bekkari geeft enkele van haar populaire kookboeken ‘Fast Food’ boordevol overheerlijke gerechtjes weg.  

Dan is het tijd voor de film. Colin Firth en Olivia Colman nemen ons mee naar Groot-Brittannië in het jaar 1924. De personages ervaren allesoverheersend verdriet en ware liefde: puur en aangrijpend. 

Na dit romantisch drama is mijn avond nog niet ten einde. Ik schud nog even de benen los in festivalcafé Bagatelle op de zwoele beats van dj Rokia Bamba en fiets daarna voldaan naar huis."

Katelijn Barbier