Dit zijn de winnaars van De Jamies 2021

Acid, Flo Windey, Kastiop en Bockie De Repper bij de winnaars van De Jamies, de eerste Vlaamse online video awards.

Vanavond werden in het Kursaal van Oostende 'De Jamies' uitgereikt, de eerste editie van de Vlaamse awards voor online videomakers. Onder andere YouTube-fenomeen Acid, Slimste Mens-revelatie Bockie De Repper, Flo Windey en de betreurde Kastiop vielen in de prijzen. Ook wtFOCK, Average Rob en Hakim Chatar mogen een award in hun prijzenkast zetten. De Jamies, genoemd naar kunstenaar James Ensor en een initiatief van Filmfestival Oostende in samenwerking met creatief agency Hurae, werden uitgereikt tijdens een liveshow in Kursaal Oostende, die online te volgen was via VRT NU en YouTube.

Er werd maar liefst 22.000 keer gestemd op de 84 genomineerden. De jury, onder leiding van juryvoorzitter en creatief directeur Hannes Coudenys, mocht een award overhandigen aan deze 9 winnaars:

Tijdens de show, gepresenteerd door comedian en actrice Soe Nsuki met sidekick Sander Gillis (MNM), kondigde de organisatie aan dat de Jamie voor 'Beste Gamestreamer' vanaf nu de 'Kastiop Award' zal heten, als eerbetoon aan de betreurde streamer Kastiop. Vlaams minister van Jeugd & Media Benjamin Dalle trok voor de uitreiking van de award voor ‘Beste content creator van het jaar’ naar de woonplaats van Nathan Vandergunst (beter bekend als ‘Acid’). Het prijzenfeest werd afgesloten met een online feestje met 'Omdat het kan Soundsystem' die ook tijdens de show voor muzikale intermezzo’s zorgde.De Jamies werden uitgereikt tijdens het Award Weekend van Filmfestival Oostende. Morgen om 22u10 wordt nog meer talent gehuldigd tijdens de Ensors, de awards voor de Vlaamse film- en televisiesector. De volgende editie van De Jamies zal plaatsvinden op vrijdag 28 januari 2022

Hoewel ik weet dat we De Jamies in een leeg Kursaal Oostende hebben uitgereikt, toch voelde het in mijn hoofd alsof het nokvol zat. Zeker wanneer ik zie hoe hard De Jamies leeft bij de online community én media. Ik wil Filmfestival Oostende bedanken voor de fijne samenwerking en kijk al uit naar deze jaarlijkse traditie.

Hannes Coudenys - creatief directeur & juryvoorzitter van De Jamies

Met de organisatie van De Jamies naast De Ensors bereiken we nu het complete creatieve audiovisuele veld. Als festival is het onze taak om de nieuwste ontwikkelingen op de radar van het publiek te brengen. We doen dat al sinds ons ontstaan in 2007 waar we toen reeds startten met een uitgebreid programma aan tv-series. We weten allemaal dat online content veel toekomst heeft. De eerste editie van de Jamies heeft alvast haar publiek bereikt. Er werd massaal ingezonden en gestemd. Het is een ontwikkeling die we verder willen volgen en die de basis vormt van een stevig huwelijk tussen FFO en De Jamies.

Peter Craeymeersch - festivaldirecteur Filmfestival Oostende

De Jamies: Liveshow

Video