Een openingsavond vol sterren

De sterren zijn gelegd, Nowhere is in première gegaan en de kop is eraf. FFO22 vierde - eindelijk - haar openingsavond. Het werd een prachtige avond vol oude vrienden en nieuwe bekenden, gevestigde waarden en jong talent. 

In zijn nieuwste film schetst Peter Monsaert (Offline, Le Ciel Flamand) een gelaagd portret met ontroerende personages. Zijn verhaal over verbinding, hoop en familiale roots kan rekenen op fantastische vertolkingen van Koen De Bouw, in zijn kwetsbaarste rol ooit, en de jonge Noa Tambwe Kabati.

Heb je de openingsfilm gemist? Er zijn nog twee vertoningen van Nowhere op Filmfestival Oostende: op zaterdag 5 maart om 22.45 uur en op maandag 7 maart om 17.15 uur. Nowhere komt op 6 april in de zalen. 

Interview met Koen De Bouw, Noa Tambwe Kabati en Peter Monsaert

Onze reporter Britt Valkenborghs strikte de twee hoofdrolspelers en de regisseur van de openingsfilm voor een interview. 

Video

Sterlegging

De eerste sterren van het seizoen zijn ingehuldigd! Onze walk of fame is opnieuw twee sterren rijker: regisseur Peter Monsaert en acteur Koen De Bouw werden vereeuwigd op de zeedijk van Oostende. Collega Ruth Becquart sprak enkele lovende woorden over Koen De Bouw: "Wie zoveel levenswijsheid bezit, verdient een ster". Ook regisseur Peter Monsaert mocht heel wat lof ontvangen, van D.O.P. David Williamson: "Hij weet als geen ander acteurs vertrouwen te geven". Er kon ook een grapje vanaf. Williamson vervolgde: "Nu zullen hier elke dag mensen wandelen, en zich afvragen 'Wie is Peter Monsaert?'" (lacht). 

Wereldpremière van Nowhere

Heel wat mooie mensen passeerden langs onze rode loper. Koen De Bouw, Peter Monsaert en Noa Tambwe Kabati brachten hun families mee. En ook heel wat bekende Vlaamse koppen kwamen naar de film. Een overweldigend applaus besloot de wereldpremière van Nowhere en daarmee een geslaagde openingsavond.