Erehaag en applaus voor Arno Hintjens

Op zondag 6 maart huldigt FFO Arno Hintjens met een Lifetime Achievement Award. Stad Oostende roept fans en Oostendenaars op om 16.00 uur een erehaag te vormen aan de rode loper van Kinepolis. Aansluitend kunnen fans de uitreiking van de award bijwonen en gratis de kortfilm La vie de Roger kijken.

Elk jaar zet Filmfestival Oostende uitzonderlijk talent in de kijker met een Lifetime Achievement Award. Er werd reeds bekend gemaakt dat de carrières van Vlaamse actrice Sien Eggers en de Nederlandse broers Alex en Marc van Warmerdam bekroond zullen worden. Nu wordt ook Arno Hintjens aan de lijst toegevoegd. 

Arno Hintjens (Oostende, 21 mei 1949) was de Master van de allereerste editie van Filmfestival Oostende in 2007 en kreeg de eerste ster in de Walk Of Fame op de zeedijk. Arno maakt al ruim een halve eeuw muziek. Liedjes als “O la la la c’est magnifique” en “Les yeux de ma mère” zijn nationaal erfgoed geworden. In 2021 maakte hij samen met cineast Dominique Deruddere, Josse De Pauw, Lou Berghmans en Peter Vantyghem de documentaire Charlatan, het leven van Arno Hintjens. Datzelfde jaar, op een leeftijd van 72, bracht Arno de pianoplaat Vivre uit.

Kom Arno groeten

Op zondag 6 maart om 16.00 uur gaat Arno via de rode loper Kinepolis binnen voor de huldiging. Stad Oostende doet een warme oproep aan alle Oostendenaars en fans van Arno om de ster te ontvangen met een erehaag en applaus.

Na de rode loper kan iedereen de uitreiking van de Award bijwonen en gratis de kortfilm La vie de Roger kijken.