Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch verfilmen samen Italiaanse bestseller

Regisseur Felix van Groeningen en actrice Charlotte Vandermeersch werken samen aan een verfilming van de roman De acht bergen, een internationale bestseller van de hand van de Italiaanse Paolo Cognetti.

Het koppel heeft niet alleen samen het scenario geschreven, maar zal ook samen de regie voor haar rekening nemen. Eerder werkten de twee al samen in Belgica, The Broken Circle Breakdown en Dagen zonder lief. Voor De acht bergen kan van Groeningen weer rekenen op vaste waarden D.O.P. Ruben Impens en monteur Nico Leunen, die al eerder aan zijn zijde stonden voor onder meer Beautiful BoyBelgica en The Broken Circle Breakdown

De film zal gedragen worden door een internationale topcast en er zal Italiaans in gesproken worden om het authentieke karakter van De acht bergen te bewaren. Met de Italiaanse Alpen als achtergrond, verhaalt de roman over Pietro en Bruno, een stadsjongen en een jonge koehoeder, die elkaar ontmoeten wanneer ze elf jaar oud zijn. Tussen de twee ontwikkelt zich een vriendschap die, ondanks de grote verschillen ertussen, er eentje voor het leven zal worden. 

De combinatie van de co-regie met Charlotte, de samenwerking met een internationale topcast en de ruggesteun van mijn vaste ploeg, lijken me de geschikte ingrediënten voor een bijzondere nieuwe stap in mijn traject als filmmakerDe puurheid en de waarachtigheid waarmee de hoofdpersonages in de film hun leven beleven en zoeken naar zin en geluk raakt me diep. Ik geloof dat dit verhaal mensen over de hele wereld gaat inspireren en troost gaat bieden.

Felix van Groeningen

De film is een Italiaans-Frans-Belgisch-Britse coproductie met Hans Everaert van Menuetto als Belgische producent en Mario Gianani en Lorenzo Gangarossa als producenten van het Italiaanse Wildside Productions, dat onderdeel is van Fremantle.