'Holly' op shortlist European Film Awards

'Holly' van Fien Troch staat op de shortlist voor de European Film Awards. Dat maakte de European Film Academy zonet bekend. De vijfde speelfilm van Fien Troch ging eerder deze maand in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië, waar hoofdrolspeler Cathalina Geeraerts bekroond werd met de Bisato d'Oro Award voor haar acteerprestatie.

Holly

Het titelpersonage van 'Holly' is een 15-jarig meisje. Nadat ze een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben, zijn alle ogen op haar gericht. Lerares Anna lijkt geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om mee vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap. Overal waar ze komt lijkt Holly rust, warmte en hoop te geven aan wie ze ontmoet. Maar al snel beginnen mensen haar speciale gave op te zoeken en wordt er steeds meer van Holly geëist.

Naast nieuwkomers Cathalina Geeraerts en Felix Heremans bestaat de cast van 'Holly' uit Greet Verstraete, Els Deceukelier, Serdi Faki Alici en Robbie Cleiren. Frank van den Eeden is de Director of Photography, Nico Leunen stond in voor de montage en Johnny Jewel componeerde de muziek.

Na de aankondiging van de shortlist van de European Film Awards is het nu aan de 4.600 leden van de European Film Academy om hun stem uit te brengen voor de Beste Europese Speelfilm en andere categorieën. De nominaties worden bekendgemaakt op 7 november. De prijsuitreiking vindt plaats op 9 december in Berlijn, de thuisbasis van de European Film Academy.

'Holly' kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Poster Holly

FFO Première: 'Holly'

Kinepolis Oostende en FFO slaan de handen in elkaar en organiseren het hele jaar door exclusieve premières van de nieuwste Vlaamse films. Op woensdag 22 november komt de cast en crew de film voorstellen in Oostende.

Info & tickets

Redactie
Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)