Ontmoet de Young Talents

Onze Young Talents zijn zes jonge makers die zeer recent markant nieuw werk hebben voorgesteld of die in de nabije toekomst een nagelnieuw project op de wereld loslaten. Maak kennis met Lara Chedraoui, Sarah Kasmi, Flo Van Deuren, Kato De Boeck en Noa Tambwe Kabati. 

Young Talents

Je vindt deze vijf talenten op verschillende momenten op het festival. Zo maken ze deel uit van een jury, met als juryvoorzitter Angelo Tijssens, die zich buigt over de COOP!-competitie. Naast het jureren kwamen de Young Talents ook aan het woord tijdens een panelgesprek op zondag 6 maart in De Grote Post. Ze vertellen over hun traject van de schoolbanken tot op de set, maar ook meer specifiek over hun meest recente verwezenlijkingen, van kortfilm tot webserie en van tv-reeks tot langspeelfilm. Bekijk onderaan het hele gesprek.

Lara Chedraoui

Lara Chedraoui is de frontvrouw van de Belgische band Intergalactic Lovers en maakt haar acteerdebuut in de tv-serie Lost Luggage, die op dinsdag 25 januari in première gaat op FFO en later dit jaar te zien zal zijn op Eén. Samen met regisseur Charlotte De Cort maakte ze de kortfilm Liquid Love

Ik ben eigenlijk vrij toevallig muziek beginnen maken: mijn leiding bij de scouts had een bandje en ze vroegen of ik niet wilde komen meezingen. Ik dacht, ja, natuurlijk! Bij muziek is er ook een soort gedeelde verantwoordelijkheid. Mijn casting voor Lost Luggage is helemaal anders verlopen. 2018 was een rotjaar, dus ik had besloten om in 2019 op veel dingen ja te zeggen. Dus opeens zat ik daar in die casting vol met mensen die eruit zagen zoals ik. Toen iemand opeens tegen mij zei dat het wel heftig ging worden, 63 van de 65 draaidagen op set staan, viel ik uit de lucht. Ik had de mail maar diagonaal gelezen, en dacht dat het een bijrol was.

Sarah Kasmi

Regisseur Sarah Kasmi maakte Rima en Le choix. Ze werkt momenteel aan een humoristische tv-reeks over jongeren met een multiculturele afkomst voor Ketnet en aan een voorlopig nog erg geheim project voor VRT.

Ik heb in een psychiatrie gewerkt als hulpverlener, maar daarna ben ik film gaan studeren. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar maatschappelijke thema’s, en ik put inspiratie uit mijn tijd als hulpverlener. Ik heb echt leren duiken voor mijn eerste kortfilm: je moet durven falen. Rima was mijn eerste project, over een moeder die alcoholverslaafd is en een dochter moet opvoeden. De film wordt nog steeds vertoond in instellingen die werken met mensen met een verslavingsproblematiek.

Noa Tambwe Kabati

Noa Tambwe Kabati begon enkele jaren geleden in de hitserie WtFOCK, waar hij als Moyo een van de hoofdrollen vertolkte. Hij opende dit jaar samen met Koen De Bouw het festival met de film Nowhere van Peter Monsaert. 

Mijn papa is in Congo geboren. Hij was voetballer en werd op zijn 17de gescout door Lokeren. Op zijn 21ste is hij geblesseerd geraakt, maar daardoor heeft hij mijn mama leren kennen. Hij is een enorme film- en muziekliefhebber en deed zelfs wat figuratie voor reclamespots. Ik wilde eigenlijk communicatiewetenschappen studeren, maar toen besefte ik dat dat eigenlijk meer een plan B was dan een plan A.

Kato De Boeck

Regisseur en scenarist Kato De Boeck sleepte met haar afstudeerfilm Provence in 2018 heel wat prijzen in de wacht. Samen met Flo Van Deuren maakte ze de kortfilm Echo voor de Lockdown-reeks op Eén. 

Provence was mijn afstudeerproject. Ik had totaal niet door dat een afstudeerfilm eigenlijk een soort visitekaartje is, maar die naïviteit is enorm belangrijk geweest. Daardoor heb ik echt durven springen. Uiteindelijk heeft die film voor mij wel veel deuren geopend.

Flo Van Deuren

Flo Van Deuren studeerde af aan het RITCS met de kortfilm Bamboe. Samen met Kato De Boeck werkt ze momenteel aan Roomies, een minireeks vol humor, herkenbaarheid en eerlijkheid over de zoektocht van twee twintigers naar hun identiteit die te zien zal zijn op Eén.

Van mijn schooltijd tot nu heb ik eigenlijk overbrugd door in sounddesign te werken. Een vriend van mij werkte als klankman en hij dacht dat ik dat wel tof zou vinden. Soms is dat wel een smerige bedoening, dan zit ik daar met confituur over mijn buik te wrijven (lacht). Je moet wel echt creatief zijn met foley, zeker voor animatiefilms. Hoe klinken beverpootjes bijvoorbeeld, zijn dat natte voetjes of mensenschoenen?

Bekijk het volledige panelgesprek

Video