‘Onze Natuur, De Film’ lokt meer dan 110.000 natuurliefhebbers naar de bioscoop en ontvangt Gouden Filmprijs

Belgen zijn natuurliefhebbers, zoveel is toch duidelijk als we de bezoekersaantallen voor ‘Onze Natuur, De Film’ mogen geloven. Om precies te zijn, gingen al 112.681 kaartjes over de toonbank en het ziet er naar uit dat de stroom aan bezoekers over alle generaties heen de weg naar de cinema nog even zal vinden om al het moois in onze achtertuin op groot scherm te bewonderen. 

Onze Natuur

De stem van Matteo Simoni in combinatie met de beelden van Pim Niesten en Dick Harrewijn, onder begeleiding van de muziek van componist Dirk Brossé blijkt een tot nu toe ongeziene succesformule van Hotel Hungaria en VRT.

Om dit te vieren, roept Filmfestival Oostende dit jaar de Filmprijzen terug in het leven, en reikt ter ere van het overschrijden van de kaap van de 100.000 bezoekers graag een Gouden Filmprijs uit aan Hotel Hungaria.

Samen met Klara werd ‘Onze Natuur, De Film live in Concert’ gelanceerd: filmvertoningen mét gepaste live muziek begeleid door Dirk Brossé in alle grote concertgebouwen in Vlaanderen. Ondertussen zijn al bijna 15.000 tickets voor deze concerten de deur uit.

Poster Onze Natuur

Over ‘Onze Natuur’ 

‘Onze Natuur, De Film’ is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen... Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

Filmprijzen

FFO ondersteunt sinds jaar en dag talent van eigen bodem en de Vlaamse film in het bijzonder. Als neutrale speler voelt Filmfestival Oostende zich geroepen om succesvolle Vlaamse filmproducties in de kijker te zetten. Sinds 2011 reikt het festival de Gouden (100.000 bezoekers), Platina (200.000 bezoekers) en Diamanten (400.000 bezoekers) Filmprijzen uit. 

De bezoekersaantallen voor toekenning van de Gouden, Platina en Diamanten Award worden gebaseerd op de cijfers van de distributeur van de betreffende film. De Gouden, Platina en Diamanten Award is een organisatie van vzw Les Films du Bord de Mer met steun van het VAF.

Redactie
Kinepolis Film Distribution