Opnames tweede seizoen 'Arcadia' gestart

De opnames voor het tweede seizoen van 'Arcadia' zijn gestart. Met Clara Cleymans ('De ridder') en Aimé Claeys ('1985') mag de cast twee nieuwe Vlaamse topacteurs verwelkomen. De fictieserie krijgt met landgenoot Joël Vanhoebrouck ('Eigen kweek') ook een nieuwe regisseur.

De cast van 'Arcadia' bestaat uit bekende Vlaamse en Nederlandse acteurs, onder wie Lynn Van Royen, Abigail Abraham, Jean Janssens, Gene Bervoets, Wim Opbrouck en Michaël Pas. In het tweede seizoen nemen ook Clara Cleymans en Aimé Claeys een belangrijke rol op zich. Aimé maakte al furore in 'Onder vuur' en de bekroonde serie '1985'. Clara speelde al enkele grote rollen in series zoals 'De ridder', 'We moeten eens praten' en onlangs nog in 'De twaalf'. Langs Nederlandse kant sluit topacteur Romana Vrede aan bij de cast. Daarnaast neemt er ook iemand nieuw plaats in de regiestoel: Joël Vanhoebrouck. Hij was al de regisseur van enkele Vlaamse topseries zoals 'Undercover', 'Black-out' en 'Eigen kweek'De scenaristen zijn opnieuw Bas Adriaensen, Zita Theunynck en Philippe De Schepper.

Het verhaal

Na een grote catastrofe ontstaat een nieuwe samenleving, 'Arcadia'. Omdat schaarste heerst, wordt een burgerscore geïntroduceerd. Waar in het eerste seizoen het systeem met de burgerscore de familie Hendriks helemaal verscheurde en uit elkaar duwde, wil de familie in het tweede seizoen de rollen omdraaien. Ze nemen het op tegen het systeem om zo van de wereld een betere plek te maken voor iedereen. Maar welke prijs zal de familie hiervoor betalen en blijven ze nog wel een familie?

Eerste seizoen groot succes

Het eerste seizoen van 'Arcadia' bereikte met gemiddeld 1.072.743 kijkers per aflevering een groot publiek in België. Ook in Nederland en Duitsland werd de fictiereeks lovend ontvangen. Het volledige eerste seizoen van 'Arcadia' is nog steeds te bekijken op VRT MAX. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen wordt uitgezonden.

'Arcadia' is een productie van Belgisch productiehuis jonnydepony en is een samenwerking tussen VRT, KRO-NCRV (NPO) in coproductie met WDR/SWR/NDR (ARD). De reeks kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Beside Tax Shelter, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid, Creative Europe MEDIA en Wild Bunch.

Redactie
VRT 1