'Radical' wint de Nationale Loterij Publieksprijs

De Nationale Loterij Publieksprijs gaat naar 'Radical' van Christopher Zalla met een score van 4,78/5.

Alle films die vertoond werden tijdens FFO maakten kans op de Nationale Loterij Publieksprijs. Elke bezoeker kreeg bij de vertoning een stemformulier om zo mee te bepalen welke film tot publieksfavoriet verkozen werd. De winnaar is 'Radical' van Christopher Zalla. De tweede plaats gaat naar 'Skunk' van Koen Mortier met 4,77/5 en 'Nata per te' van Fabio Mollo staat op de derde plaats met 4,70/5. 

Over 'Radical'

Leraar Sergio Correa komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De bevlogen onderwijzer ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn – de computers werden vier jaar geleden gestolen en nooit vervangen – en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren: de regio wordt geteisterd door bendes, de kinderen komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Tijd voor radicale veranderingen.

Deze inspirerende aanklacht tegen conventie kan rekenen op de charismatische vertolking van de Mexicaanse superster Eugenio Derbez, die ook een leraar speelde in de Oscarwinnende film ‘Coda’.

'Radical' is vanaf 1 mei in de Belgische zalen via WW Entertainment.

Met de steun van Nationale Loterij

Nationale Loterij is al jaar en dag een vaste partner van Filmfestival Oostende én organiseert traditiegetrouw met ons de Publieksprijs.

Bedankt aan alle spelers van de Nationale Loterij. Dankzij hen kan de Nationale Loterij met FFO een sfeervol filmfestival aanbieden.