'Rose' wint de EuroMillions Publieksprijs 2023

De EuroMillions Publieksprijs gaat naar 'Rose' van Niels Arden Oplev met een score van 97.9 op 100.

Rose

Elke bezoeker kreeg bij de vertoning een stemformulier. Zo bepaalde de festivalbezoeker mee welke film tot publieksfavoriet werd bekroond. De afgetekende winnaar was 'Rose' van Niels Arden Oplev. Samen met hoofdactrice Sofie Gråbøl (bekend van ‘The Killing’) kwam hij de film voorstellen op Filmfestival Oostende. De tweede en derde plaats gingen naar Dalva (89.5) van Emmanuelle Nicot en ‘La ragazza del futuro’ (89.3) van Marta Savina. 

Over Rose

Inger (Sofie Gråbøl), de zus van Ellen, heeft schizofrenie en woont in een tehuis. Samen met haar man, neemt ze Inger mee op groepsreis naar Parijs, zonder te beseffen dat de relatie met haar zus zwaar op de proef zal gesteld worden. De bus is nog maar net op de snelweg als Inger haar medische conditie deelt met alle medereizigers. Niet iedereen van de groep kan haar brutale en vaak grofgebekte uitspraken waarderen, maar toch weet Inger langzamerhand iedereen te bekoren en leidt ze de groep naar een memorabele trip.

Gebaseerd op eigen ervaringen blikte regisseur Niels Arden Oplev het warme feelgood drama in. De populaire verfilming van ‘Mannen die vrouwen haten’ (2009) was ook van zijn hand.

Met de steun van EuroMillions

EuroMillions is al jaar en dag een vaste partner van Filmfestival Oostende én organiseert traditiegetrouw met ons de Publieksprijs.

Première op FFO23

Rose
Rose
Rose
Rose