Shelter maakt nieuwe fictiereeks Billie vs. Benjamin

Shelter, het productiehuis van Tim Van Aelst, bekend van onder andere Wat Als?, Safety First en Studio Tarara, is begonnen met de opnames voor de nieuwe fictiereeks Billie vs. Benjamin voor VTM.

De serie is een komische en moderne twist op het Romeo en Julia-verhaal. Wanneer Billie en Benjamin elkaar ontmoeten op een vrijgezellenweekend, slaat de vonk meteen over. Tot een discussie de "linkse trut" en "rechtse lul" in hen naar boven haalt. Billie vs. Benjamin gaat over angst en liefde in tijden van polarisering.

De hoofdrollen gaan naar Charlotte Timmers (Wat Als?, Studio Tarara, Fair Trade) als Billie, en Ward Kerremans (Black-Out, Penoza) als Benjamin. Daarnaast kruipt Joke Emmers (LEEF, Beau Séjour, Callboys) in de rol van Billies beste vriendin Marie, en Jeroen Perceval (Rundskop, De Dag, Over Water) in die van Benjamins beste vriend Tommie.

Billie vs. Benjamin werd gemaakt door de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds & de Tax Shelter maatregel van de Vlaamse Overheid. Wanneer de serie bij VTM te zien zal zijn, is nog niet bekend.