Stem op FFO voor de Ultimas Publieksprijs

De uitreiking van de Ultimas, de Vlaamse Cultuurprijzen, is hèt cultuurfeest van het jaar! Na een digitale editie van 2021, wordt op 10 mei 2022 opnieuw een live evenement georganiseerd. 

Op 10 mei 2022 worden de Ultimas21 uitgereikt tijdens een live event in deSingel in Antwerpen. De show wordt uitgezonden via VRT NU en Radio 1. Gastvrouw en -heer zijn Sofie Lemaire en Thomas Vanderveken.

De uitreiking van de Ultimas is de jaarlijkse hoogmis voor de cultuursector. Het is het ideale moment om een aantal mensen, organisaties en gezelschappen in de kijker te zetten. Op die manier bieden we iedereen de kans om met elkaar in gesprek te gaan en samenwerkingen te beginnen.

Jan Jambon

Stem op FFO voor de publieksprijs

Naast de Ultimas die door een jury worden toegekend is er vanaf 2022 ook de Ultima Publieksprijs. Zowel de FFO Nights als Cinema Storck werd genomineerd voor hun bijdrage aan de cultuur in Vlaanderen in 2021. 

Met FFO Nights brachten we een waardig alternatief voor het filmfestival in 2021, om de filmsector een duwtje in de rug te geven. Geen negen dagen in januari, maar een festival doorheen het jaar, wanneer het kan en wanneer het mag. Filmfestival Oostende spreidde haar activiteiten in functie van de Belgische filmreleases en de coronamaatregelen. We brachten zes glamoureuze filmavonden met veel aandacht voor Vlaamse films en talent van eigen bodem. 

Cinema Storck brengt het hele jaar door de beste arthousefilms naar Kinepolis Oostende.

Stemmen kan tot en met 5 mei 2022.