'Waarom Wettelen' lost eerste beelden

Wat hebben een onbekend Vlaams dorp, een meerdaagse begrafenisstoet, de macarena en een circusact met elkaar gemeen? Vanaf 23 oktober kan je dit op het witte doek ontdekken in 'Waarom Wettelen', het regiedebuut van Dimitri Verhulst, auteur van o.m. 'De Helaasheid der Dingen'. 
 

Een absurde tocht door het mooiste en lelijkste van Vlaanderen, een avontuur vol verrassingen waar niemand op voorbereid is en waarvan de weg erheen fascinerender is dan de eindbestemming. Voor het eerst stapt het mysterieuze 'Waarom Wettelen' uit de schaduw en onthult zijn poster en trailer, die je niet onberoerd laat.

Video

'Waarom Wettelen' volgt een bonte groep familieleden en vrienden op de begrafenis van de net overleden Christine. Daar duikt plots haar notaris op, met een wilsbeschikking waarin staat dat Christine met een traditionele begrafenisstoet in Wettelen begraven wenst te worden. Tot grote verbijstering van haar man Bas (Peter Van den Begin) en kinderen, want niemand weet van het bestaan van dat dorp en waarom ze daar begraven wil worden… Tijdens de lange tocht stellen ze vast dat niemand echt wist wie Christine was en al snel worden oude intriges opgedolven. Wanneer de rustplaats eenmaal bereikt is, zijn alle familiebanden stevig door elkaar geschud.

In de hoofdrollen zien we Peter Van den Begin (‘Fair Trade’), Tine Roggeman (‘Twee Zomers’), Cami Moonen (‘Over Water’), Marijke Pinoy (‘Nonkels’), Hilde Heijnen (‘Lisa’), Amara Reta (‘Grond’), Tom Vermeir (‘1985’), Dominique Van Malder (‘Roomies’), Bert Haelvoet (‘De Bunker’) en nieuwkomer Emiel Vandenberghe. Verder zien we ook Lukas Bulteel, Frank Van Der Linden en Zouzou Ben Chikha in de film. 

'Waarom Wettelen' is een productie van Eurydice Gysel en Koen Mortier voor CZAR in coproductie met Marc Van Warmerdam en Marten Van Warmerdam van het Nederlandse Graniet Film. De film komt tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, het Nederlandse Film Fonds (NFF), Screen Flanders en Creative Europe Media. BNP Paribas Fortis Film Finance investeerde als Belgische Tax Shelter-investeerder in de film en Dutch FilmWorks (DFW) en Kinepolis Film Distribution (KFD) brengen de film uit in de Benelux.

'Waarom Wettelen' wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) die de film vanaf 23 oktober 2024 in de Vlaamse en Brusselse bioscoopzalen brengt.

Redactie
Kinepolis Film Distribution (KFD)