The Student Pitch

Film is een prachtig maar duur medium. FFO wil toekomstige makers een hart onder de riem steken! Ben je filmstudent en kan je nog een duwtje in de rug gebruiken voor de productie van je Bachelor- of Masterfilm? 

Hoe deelnemen?

Inschrijven voor volgende editie is helaas niet meer mogelijk. Tot volgend jaar!

Voor wie?

 • De competitie is bestemd voor afstuderende filmstudenten die op zoek zijn naar bijkomende financiële middelen om hun afstudeerfilm (BA3 of Master) tot een goed einde te brengen. 
 • Filmstudenten aan een van de erkende Vlaamse filmscholen (KASK/RITCS/LUCA (Narafi, Sint-Lucas en C-Mine)) die een afstudeerproject op stapel hebben staan, kunnen zich inschrijven. 
 • Ook filmstudenten die een alternatief traject volgen, zoals bv. een Syntra-opleiding of actief zijn binnen een educatief project zoals Cinemaximiliaan en dus niet ingeschreven zijn bij een van bovenstaande scholen, maken kans. Twijfel niet om contact op te nemen om te weten of je opleiding in aanmerking komt.
 • Alle genres (fictie, documentaire, animatie en experimenteel) zijn welkom op The Student Pitch.

Verloop

The Student Pitch duurt twee dagen. Wie niet beide dagen aanwezig kan zijn, kan niet deelnemen. 

Dag 1

Twintig geselecteerde deelnemers worden 's middags (13.00 uur) verwacht in CC De Grote Post voor het eerste deel van The Student Pitch.  Hier krijgen alle deelnemers de kans om hun project een eerste keer aan elkaar en aan een professionele jury te pitchen. Na de deliberatie van de jury worden de tien meest beloftevolle projecten beloond met elk een cashprijs van 500 EUR. Die projecten mogen ook deelnemen aan het volgende onderdeel: de publieke pitch.

Dag 2 

In de namiddag (16.00 uur) worden de tien geselecteerde projecten opnieuw gepitcht, deze keer niet enkel voor de jury maar ook voor een publiek. Na de pitch volgt een korte feedback van de jury. Na een kort beraad kent de jury, in aanvulling van de eerder uitgereikte prijzen, vier premies van 1.250 EUR toe.

Vrienden, sympathisanten of geïnteresseerden zijn in de namiddag welkom om deel uit te maken van The Student Pitch. Elke deelnemer mag minstens vijf gasten uitnodigen. 

Prijzen

 • In totaal wordt er verspreid over dag 1 en dag 2 een productiepremie van maar liefst 10.000 EUR geschonken door Sabam For Culture
  • Van de twintig genomineerde projecten worden op de eerste dag tien projecten door de jury bekroond met een productiepremie van 500 EUR. 
  • Vier van de tien bekroonde projecten maken op dag twee kans op een extra productiepremie van maar liefst 1.250  EUR elk. 
 • Naast de hierboven vermelde bedragen kan het publiek, uit eigen overweging, ook kiezen om de projecten aanvullend te ondersteunen. Dat kan door de aankoop van tokens die in hun totaliteit aan de prijzenpot van de filmmaker wordt toegevoegd. 
 • Aanvullend biedt Camalot Belgium drie winnaars van de pitch een bon ter waarde van 4.000 EUR voor het huren van audiovisueel materiaal. Deze prijs wordt uitgereikt door de professionele jury.
 • Flow Postproduction biedt een van de projecten een postproductiepakket aan voor de afwerking van de kortfilm in kwestie. Deze prijs wordt uitgereikt door de professionele jury.

Sabam for culture

The Student Pitch is mogelijk dankzij Sabam. 

Camalot Belgium

Camalot Belgium is trotse partner van The Student Pitch.

Flow

Flow is trotse partner van The Student Pitch.

Titles

Titles is trotse partner van The Student Pitch.