The Student Pitch powered by Sabam

Film is een prachtig maar duur medium. FFO wil toekomstige makers een hart onder de riem steken! Ben je filmstudent en kan je nog een duwtje in de rug gebruiken voor de productie van je Bachelor- of Masterfilm? Schrijf je dan in voor The Student Pitch die zal doorgaan op 28 en 29 januari 2023, in samenwerking met Sabam For Culture.

Voor wie?

 • De competitie is bestemd voor afstuderende filmstudenten die op zoek zijn naar bijkomende financiële middelen om hun afstudeerfilm (BA3 of Master) tot een goed einde te brengen. 
 • Filmstudenten aan een van de erkende Vlaamse filmscholen, KASK/RITCS/LUCA (Narafi, Sint-Lucas en C-Mine) die een afstudeerproject op stapel hebben staan, kunnen zich inschrijven. 
 • Ook filmstudenten die een alternatief traject volgen, zoals bv. een Syntra-opleiding of actief zijn binnen een educatief project zoals Cinemaximiliaan en dus niet ingeschreven zijn bij een van bovenstaande scholen, maken kans. Twijfel niet om contact op te nemen om te weten of je opleiding in aanmerking komt.
 • Alle genres (fictie, documentaire, animatie en experimenteel) zijn welkom op The Student Pitch.

Hoe deelnemen?

Ben je filmstudent en kan je nog een duwtje in de rug gebruiken voor de productie van je Bachelor- of Masterfilm? Schrijf je dan in voor The Student Pitch die zal doorgaan op 28 en 29 januari 2023, in samenwerking met Sabam For Culture.

Helaas was de deadline 27 november, volgend jaar een nieuwe kans!

Verloop

The Student Pitch duurt twee dagen: zaterdag 28 en zondag 29 januari. Indien je niet beide dagen aanwezig kan zijn, kan je niet deelnemen. 

Dag 1 - zaterdag 28 januari

Twintig geselecteerde deelnemers worden in de voormiddag (10.00 uur) verwacht in CC De Grote Post voor een stoomcursus 'How To Pitch' met tips and tricks om hun project succesvol te presenteren. 

In de namiddag (14.00 uur) krijgen de deelnemers de kans om hun project een eerste keer aan elkaar en aan de professionele jury te pitchen. Na de deliberatie van de jury worden de tien meest beloftevolle projecten beloond met elk een cashprijs van 500 EUR. Deze projecten mogen ook deelnemen aan het volgende onderdeel: de publieke pitch.

Dag 2 - zondag 29 januari

In de namiddag (16.00 uur) worden de tien geselecteerde projecten opnieuw gepitcht, deze keer niet enkel voor de jury maar ook voor een publiek. Na de pitch volgt een korte feedback van de jury. Na een kort beraad kent de jury, in aanvulling van de eerder uitgereikte prijzen, vier premies van 1.250 EUR toe.

Vrienden, sympathisanten of geïnteresseerden zijn in de namiddag welkom om deel uit te maken van The Student Pitch. Elke deelnemer wordt gevraagd om minstens vijf gasten uit te nodigen. Elk van deze gasten maar ook het publiek kan tokens ter waarde van 10, 20 of 50 EUR kopen, waarmee ze een of meerdere projecten of filmmakers een extra duwtje in de rug kunnen geven. Zo wordt er op een originele manier aan crowdfunding gedaan. Verder meer over de tokens.

Prijzen

 • In totaal wordt er over dag 1 en dag 2 een productiepremie van maar liefst 10.000 EUR door Sabam For Culture geschonken. 
  • Van de twintig genomineerde projecten worden op de eerste dag tien projecten door de jury bekroond met een productiepremie van 500 EUR. 
  • Vier van de tien bekroonde projecten maken op dag twee kans op een extra productiepremie van maar liefst 1.250  EUR elk. 
 • Naast de hierboven vermelde bedragen kan het publiek, uit eigen overweging, ook kiezen om de projecten aanvullend te ondersteunen. Dit door de aankoop van tokens die in hun totaliteit aan de prijzenpot van de filmmaker wordt toegevoegd. 
 • Aanvullend biedt Camalot drie winnaars van de pitch een bon ter waarde van 4.000 EUR voor het huren van audiovisueel materiaal. Deze prijs wordt uitgereikt door de professionele jury.
 • Flow Postproduction biedt een van de projecten een postproductiepakket aan voor de afwerking van de kortfilm in kwestie. Deze prijs wordt uitgereikt door de professionele jury.

Workshop: How to Pitch

Ben jij geen afstuderende filmstudent, maar je wilt toch de kneepjes van het vak leren? Dat kan! Schrijf je in voor de stoomcursus 'How To Pitch'. Binnenkort meer informatie.

Sabam for culture

Sabam is trotse partner van The Student Pitch.

Camalot

Camalot is trotse partner van The Student Pitch.

Flow

Flow is trotse partner van The Student Pitch.