Straffe kortfilms van eigen bodem op FFO22

Tijdens de veertiende editie van Filmfestival Oostende kan je je weer verwachten aan een nieuwe lading kortfilms. Van exclusieve premières in onze kortfilmcompetitie tot de filmprojecten van de VAF Wildcard-laureaten en zelfs een cineconcert: we gingen op zoek naar de beste Vlaamse kortfilms van het moment. Zo geven we nieuwe makers de kans om hun producties voor te stellen aan het grote publiek. Ontdek de kortfilmselectie van FFO22 en maak kennis met de splinternieuwe revelaties van het Vlaamse filmlandschap.

Een overzicht

  • Kortfilmcompetitie op zaterdag 5 maart om 13.45 uur en woensdag 9 maart om 14.00 uur
  • Cinéconcert: Liquid Love met Intergalactic Lovers op woensdag 9 maart om 19.00 uur
  • VAF Wildcards op zaterdag 12 maart om 14.00 uur

Kortfilmcompetitie

Kortfilms openen niet alleen deuren voor jonge filmmakers, ook veel gevestigde regisseurs maken dankbaar gebruik van de vrijheid die dit medium biedt. FFO hecht belang aan ruimte voor experiment en wil creatief talent zoveel mogelijk stimuleren. Binnen het FFO Talents-luik organiseren we sinds 2018 een competitie voor Vlaamse kortfilms, waaraan zowel ervaren filmmakers als filmstudenten kunnen deelnemen. Dit jaar wordt de kortfilmcompetitie gespreid over twee dagen. Onze kortfilmprogrammator Henry Disotuar stelde een diverse selectie van negen kortfilms samen, die hun Vlaamse première krijgen op het festival. Beide vertoningsmomenten worden gevolgd door een Q&A in aanwezigheid van de filmmakers.

De geselecteerde kortfilmmakers zullen niet enkel de première van hun film op het grote scherm beleven, dankzij onze partners maken ze ook kans op tal van prijzen: een geldprijs van €2.500 geschonken door Amplo, een post-productiepakket geschonken door Flow en een materiële ondersteuning t.w.v. €12.000 geschonken door Camalot. Wie met de prijzen gaat lopen, wordt bepaald door een driekoppige professionele jury, bestaande uit José Daniel Granados Carranza, Frederike Migom en Lize Lefaible. Zij kiezen uit de negen geselecteerde films hun favoriet.

Deel 1 op zaterdag 5 maart om 13.45 uur

Deel 2 op woensdag 9 maart om 14.00 uur

Movie
  • Kortfilm

Cineconcert: Liquid Love met Intergalactic Lovers

Op woensdag 9 maart staat er een extra bijzondere screening van de kortfilm Liquid Love gepland om 19.00 uur. De vertoning  wordt begeleid door livemuziek van de Belgische band, die na de voorstelling nog even doorspeelt. Kijk, luister en geniet van dit cineconcert in aanwezigheid van regisseur Charlotte De Cort en bandleden Lara Chedraoui, Brendan Corbey, Maarten Huygens en Raf De Mey.

VAF Wildcardwinnaars

Op zaterdag 12 maart vertonen we om 14.00 uur alle kortfilms die tijdens de slotceremonie van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven een VAF Wildcard ontvingen. De VAF Wildcards worden jaarlijks uitgereikt aan studentenkortfilms van aanstormend filmtalent als een mooi budget om een volgend project te realiseren, en dat binnen de categorieën Fictie, Documentaire, Animatie, Filmlab en Scenario. De makers van deze kortfilms zullen ook aanwezig zijn.