Erwin Provoost

Erwin Provoost heeft in zijn carrière als film- en tv-producer, weliswaar achter de schermen, bergen verzet.

De spotlight is niet aan hem besteed, dus gingen de organisatoren van Filmfestival Oostende voorzichtig te werk. Groot was zijn verbazing toen hij, nadat men hem met een excuus naar Oostende lokte, opeens een ster met zijn naam zag verschijnen.

Niemand beter om de laudatio te verzorgen voor deze levende legende dan Stijn Coninx, die zijn eerste film ‘Hector’ (en zijn tweede ‘Koko Flanel’) mede dankzij Provoost kon verwezenlijken en hierdoor zijn eigen carrière in de filmindustrie zag groeien. Later volgden er nog talloze samenwerkingen:

Ooit was jij zelf een klein mannetje. Die tijd heb ik helaas niet meegemaakt, want ik heb van in het begin naar jou opgekeken, letterlijk en figuurlijk. Grote meneer, met een groot hart, grote klasse, van zeer groot belang in de ontwikkeling, evolutie en uiteindelijk in de geschiedenis van de Vlaamse film. Daarom kan deze ster niet groot genoeg zijn en is ze meer dan verdiend.

Stijn Coninx

‘De Zaak Alzheimer’, ‘Ben X’, ‘Windkracht 10’,... het lijstje van successen die de stempel van Erwin Provoost dragen gaat zo wel even verder. De afgelopen jaren was Provoost actief als directeur intendant bij het Vlaams Audiovisueel Fonds. Sinds 1 januari 2021 nam Koen Van Bockstal de fakkel van hem over. 

Herbeleef de uitreiking