Lifetime Achievement

Elk jaar zetten we uitzonderlijk Vlaams talent extra in de kijker met een Lifetime Achievement Award.

2023

Het zogenaamde enfant terrible - een compliment! - van de Vlaamse podiumkunsten schitterde onder andere in 'Brussels by Night'.

2022

Niemand is zo onlosmakelijk verbonden met het Vlaamse televisielandschap als Sien Eggers.

Ook multitalent Alex van Warmerdam heeft een jubileum te vieren: met Nr. 10 heeft de bedrijvige Nederlander zijn tiende film uit.

Arno Hintjens (Oostende, 21 mei 1949) was de Master van de allereerste editie van Filmfestival Oostende in 2007 en kreeg de eerste ster in de Walk Of Fame op de zeedijk.

2021

De 80-jarige acteur speelde in talloze theater-, film- en tv-producties. Bij het grote publiek verwierf hij bekendheid voor zijn legendarische rollen als Jean De Pesser uit 'De Collega’s', Fernand Costermans uit 'F.C. De Kampioenen' en recentelijk Frans Van As uit 'De Zonen van Van As'.

2019

Op 8 september 2019 mocht Jan Decleir, hét boegbeeld van de Vlaamse film- en theaterwereld, zijn Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen op de zeedijk van Oostende.

2018

Op 13 september 2018 werd op de zeedijk van Oostende de carrière van de Belgische regisseur Harry Kümel gehuldigd met een ster én vervolgens met een Lifetime Achievement Award.

Tijdens dezelfde festivaleditie waar hij zijn Lifetime Achievement Award in ontvangst mocht nemen, ging zijn langverwachte documentaire ‘Hollywood aan de Schelde’ over de geschiedenis van de Vlaamse film in premiere.

In 2018 vierde de legendarische regisseur zijn 90e verjaardag, dit was dan ook het perfecte moment om de regisseur te vereeuwigen op de zeedijk van Oostende met een Lifetime Achievement Award.

2017

Een Lifetime Achievement Award kon dan ook niet ontbreken en de verdiensten van Johan Leysen werden vereeuwigd op de zeedijk van Oostende.

In 2017 was Viviane De Muynck eregast op het Filmfestival van Oostende en mocht dan ook voor haar acteerprestaties en prachtige carrière de Outstanding Achievement Award in ontvangst nemen op de zeedijk van Oostende.

2016

Chris Lomme en Jo De Meyere namen tijdens de 10e editie tegelijkertijd hun Lifetime Achievement Award in ontvangst en delen samen een ster op de zeedijk. Ze schitterde samen in het theaterstuk en de gelijknamige film 'Achter de Wolken'.

Lifetime Achievement Awards van de voorbije edities...

Jaak Van Assche, Lifetime Achievement Award, 2021
Jaak Van Assche, Lifetime Achievement Award, 2021
Erwin Provoost, Lifetime Achievement Award 2021
Erwin Provoost, Lifetime Achievement Award 2021
Jan Decleir, Lifetime Achievement Award 2019
Jan Decleir, Lifetime Achievement Award 2019
Harry Kümel, Lifetime Achievement Award 2018
Harry Kümel, Lifetime Achievement Award 2018
Robbe De Hert, Lifetime Achievement Award 2018
Robbe De Hert, Lifetime Achievement Award 2018
Raoul Servais, Lifetime Achievement Award 2018
Raoul Servais, Lifetime Achievement Award 2018