Boekvoorstelling 'Met de helm geboren' van Dominique Deruddere | FFO23

‘Met de helm geboren. Memoires van een filmmaker’, is een tranche de vie uit het leven van regisseur Dominique Deruddere. Op smeuïge wijze vertelt hij over de uitdagingen en wonderbaarlijke ontmoetingen dat filmmaken met zich meebrengt. In aanwezigheid van de filmmaker, Marc Didden en Josse De Pauw wordt het boek voorgesteld op zaterdag 28 januari voor de film ‘Iedereen beroemd!’ om 19.00 uur. Voor en na de filmvoorstelling kan je het boek laten signeren. De boekvoorstelling is i.s.m. boekhandel Corman.

28
01
2023
19:00
Dominique Deruddere
Met de helm geboren

'Met de helm geboren. Memoires van een filmmaker'

Dominique Deruddere, zoon van een beroepsmilitair in Leopoldsburg, is van jongs af aan gebeten door film. In 'Met de helm geboren. Memoires van een filmmaker' vertelt hij met een onnavolgbare vaart hoe hij opgroeide in de woelige jaren zestig en aan de slag ging met scenario’s, camera’s, castings en uiteindelijk de productie van de verhalen die hij wil brengen. Dit boek biedt een unieke inkijk in de vele uitdagingen die Derudderes pad kruisen bij het realiseren van zijn dromen en idealen.

In zijn zoektocht naar de juiste en meest pakkende verhalen, het nodige budget, de geschikte acteurs en de beste medewerkers, realiseert hij kaskrakers als 'Crazy Love', 'Wait Until Spring, Bandini', 'Hombres Complicados' en 'Iedereen beroemd!' met nu als nieuwe loot aan de stam: 'The Chapel'.

Op de veelbewogen en wonderschone reis die het filmmaken is, ontmoet Deruddere een stoet aan talenten en legendes: Ornella Muti, Francis Ford Coppola, Sean Penn, Madonna, Charles Bukowski, Faye Dunaway evenals Marc Didden, Josse De Pauw, Raymond van het Groenewoud en Arno, zijn goede vriend wiens levensverhaal hij raak heeft verfilmd. Ook koning Filip, David Byrne, Will Tura en Firmin passeren de revue in deze vermakelijke en meeslepende memoires van iemand die zijn jongensdroom waarmaakt en deelt met vele kijkers én - nu ook - lezers.

Programma

  • 19.00 uur: Start verkoop gesigneerde boeken door Boekhandel Corman in foyer De Grote Post
  • 19.30 uur: Start boekpresentatie in zaal De Kleine Post
    • Inleiding door Marc Didden
    • Voorleesmoment door Josse De Pauw
    • Slot door Dominique Deruddere
  • 20.00 uur: Start vertoning 'Iedereen beroemd!'.
  • 21.40-22.00 uur: Verkoop gesigneerde boeken

KOOP TICKETS

Win een exemplaar van 'Met de helm geboren'

Tijdens de boekpresentatie - net voor de vertoning van ‘Iedereen beroemd!’ - worden een aantal exemplaren verloot onder de bezoekers. Koop dus snel een ticket en maak kans op de filmmemoires van Dominique Deruddere.

Over 'Iedereen beroemd!'

Iedereen beroemd!

Jean is een fabrieksarbeider, maar was veel liever muzikant geworden. Vastberaden projecteert hij zijn droom op Marva, zijn 17-jarige dochter. Hoewel Marva nogal stuntelig is en niet toonvast kan zingen, laat Jean haar meedoen in verschillende zangwedstrijden. Als Jean zijn job verliest, neemt hij de rol als Marva’s manager wel erg serieus op. Toevallig ontmoet Jean kindster Debbie die hij impulsief ontvoert. Met een gegijzelde Debbie wil Jean alles uit de kast halen om beroemd te worden.

Iedereen beroemd!’ is een comédie humaine met een intense drang naar applaus. Dominique Derudderes vijfde langspeelfilm - vol vertederende onhandigheid - werd genomineerd voor de Oscar van Beste Internationale Film.

Koop tickets