Cinema Storck

Met Cinema Storck brengt Filmfestival Oostende (FFO) het hele jaar door de beste arthousefilms naar Kinepolis Oostende.

01
03
2024

Oostende heeft een rijke historische filmcultuur met Oostendse pioniers als Raoul Servais en Henri Storck, en verschillende stadsbioscopen. Door het verdwijnen van de stadsbioscopen was het aanbod auteurscinema in Oostende tot recent zeer beperkt.

Met respect voor het verleden maakt Filmfestival Oostende de filmcultuur en haar beleving ervan in Oostende en de ruime regio opnieuw springlevend. 

Sinds 2017 bouwt FFO aan een jaarwerking waarbij de beste arthousefilms het hele jaar door vertoond worden in Kinepolis Oostende aan een voordelig tarief. Met Cinema Storck - genoemd naar Oostendenaar Henri Storck, als eerbetoon aan de gerenommeerde Oostendse filmmaker - brengt Filmfestival Oostende de beste auteurscinema op datum van release, om in te spelen op de vraag van de cinefiele Oostendenaar, die een bredere blik op de (film)wereld wil werpen.

Ontdek Cinema Storck

Heel wat festivalfilms krijgen hun release in Oostende dankzij Cinema Storck, vanaf 1 maart terug dagelijks in Kinepolis Oostende om 17.00 en 20.00 uur, met uitzonderling van donderdag.

Festivalfilms in Storck

Wees als eerste op de hoogte

  • Wekelijkse update van het programma
  • Als eerste op de hoogte van evenementen
  • Exclusieve wedstrijden en acties