Het Debat van De Ensors 2023

De genomineerde films vormen de basis voor het Debat van De Ensors: ‘Wat zegt die selectie over ons audiovisuele landschap?’.

29
01
2023
11:00
Het Debat van De Ensors

Jaarlijks worden de Vlaamse film- en televisieprijzen uitgereikt tijdens Het Gala van de Ensors op de slotavond van Filmfestival Oostende. Dit jaar keert het feest van de Vlaamse audiovisuele sector terug op zaterdag 4 februari. De Ensors zochten al langer naar een moment van verdieping en het Filmfestival Oostende biedt daartoe de gelegenheid tijdens haar openingsweekend, met name met tijdens het Debat van De Ensors op zondag 29 januari in De Grote Post te Oostende.

Uitgangspunt

Uitgangspunt van het debat vormen de Ensornominaties, die op 4 januari bekend gemaakt worden. Daar stellen we ons de vraag ‘Als dit de nominaties zijn, wat vertelt ons dat over het Vlaamse audiovisuele landschap?’. Alle deelnemers poneren een eigen stelling, waarna een debat volgt. Dit jaar ligt de focus op ‘publiek & distributie’, de manier waarop Vlaamse audiovisuele producties al of niet succesrijk tot bij het publiek raken. Het gaat over elk scherm (tv, bioscoop, kleinere digitale schermen) en elk genre (fictie, docu, animatie).

Over onder meer deze vragen brengen directeur-intendant VAF Koen Van Bockstal, CEO Streamz Bart De Groote, netmanager Eén en Canvas Lotte Vermeir, producent Eyeworks Peter Bouckaert en journaliste Valerie Droeven (De Standaard) hun visie. Lieven Van Gils (VRT) zal het gesprek modereren.

Ticketinfo

Tickets zijn telkens inclusief lunch en drankje na afloop.

  • Gratis voor leden van De Ensor Academie & Accreditaties
  • 15,00 EUR voor professionals
  • 13,00 EUR voor studenten

Met een ticket voor het Debat van de Ensors krijg je ook toegang tot de open sessies Young talents en masterclasses op zondag 29 januari.

Bestel tickets

Video