Het Debat van de Ensors | FFO22

Het Debat van de Ensors gaat door op zondag 6 maart van 11.00 uur tot 13.00 uur. De nominaties vormen het uitgangspunt van dit debat.

06
03
2022
11:00
Het Debat van de Ensors

Jaarlijks worden de Vlaamse film- en televisieprijzen uitgereikt tijdens Het Gala van de Ensors op de slotavond van Filmfestival Oostende. Dit jaar keert het feest van de Vlaamse audiovisuele sector terug op zaterdag 12 maart. Het openingsweekend van Filmfestival Oostende biedt de gelegenheid om ons te verdiepen in de nominaties tijdens Het Debat van de Ensors. ‘Als dit de nominaties zijn, wat vertelt het ons over het Vlaamse audiovisuele landschap? Is de shortlist verrassend? Hoe is de filmindustrie uit de coronacrisis gekomen? Wat zijn de resultaten van het Vlaamse beleid en welke volgende stappen dringen zich op?' Dit zijn allemaal vragen die zullen beantwoord worden.

Onder meer Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, directeur-intendant van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) Koen Van Bockstal, producent Kato Maes (Panenka), regisseur Frank Van Passel (Manneke Pis, Terug naar Oosterdonk) en journaliste Valerie Droeven (De Standaard) delen hun visie. Lieven Van Gils (VRT) modereert het gesprek.

Een ticket voor het Debat van de Ensors is inclusief twee drankbonnetjes. Met een ticket voor het Debat van de Ensors krijg je ook toegang tot de open sessies Young Talent & Inclusieve casting op zondag 6 maart.

Koop tickets

Volg het debat hier live