Meet the Masters: ‘RoboCop’ (1987) van Paul Verhoeven met Ben Van Alboom

Filmjournalist Ben Van Alboom komt op dinsdag 12 september onze Noorderbuur Paul Verhoeven en zijn film 'RoboCop' voorstellen.

12
09
2023
19:00

In Meet the Masters brengt FFO maandelijks het werk van markante makers in de filmgeschiedenis terug naar het witte doek met een hapklare omkadering door filmkenner Anke Brouwers en haar gast, een bekende Vlaamse filmprofessional.

RoboCop (1987)

‘RoboCop' is een Amerikaanse sciencefiction-actiefilm uit 1987. De film speelt zich af in een dystopische versie van de Amerikaanse stad Detroit, Michigan, ergens in de nabije toekomst. De uitwerking van de film staat bol van de maatschappelijke kritiek op het 'Corporate America' van de jaren tachtig.

‘RoboCop’ werd heel positief onthaald en wordt beschouwd als een van de beste films uit 1987. In 1988 won ‘RoboCop' de Oscar voor Best Sound Effects Editing. De film werd ook genomineerd voor Best Film Editing en Best Sound.

Onze Noorderbuur Paul Verhoeven draait zowel in eigen land als in de Verenigde Staten films voor een groot publiek. In Nederland maakte hij met 3,3 miljoen verkochte bioscoopkaartjes voor 'Turks fruit', de best bezochte Nederlandse speelfilm. Hij won in 2016 ook de Golden Globe 2016 voor Beste Buitenlandse Film voor zijn Frans-Duitse film ‘Elle’.

Podcast Meet the Masters

Podcastreeks 'Meet the Masters'

Voor wie er niet (altijd) bij kan zijn, volgt er een gelijknamige podcastreeks waarbij de verschillende sessies overal en altijd kunnen (her)beluisterd worden. Elke podcastaflevering komt diezelfde week op vrijdag uit en zal beschikbaar zijn via Spotify, Apple, Google Podcasts en in de Podcast app van De Standaard.

Luisteren