Scenario in focus

Op vrijdag 11 maart vindt Scenario in focus plaats. Doorheen de dag worden er tal van panelgesprekken georganiseerd over verschillende thema's waarbij het uitgangspunt van de gesprekken het scenario en de visie van scenaristen en regisseurs zijn. 

11
03
2022
11:00

Om 11.00 uur wordt van start gegaan met een tweegesprek tussen Emmanuel Van Melkebeke (advocaat via de Auteurs) en een jonge scenarist over contractonderhandelingen. Vragen zoals ‘Hoe ga je te werk bij het aanvragen van scenariosteun? Op welke organisaties of mensen kan je beroep doen? Hoe kan je sterker in je schoenen staan tijdens contractonderhandelingen?’ komen aan bod. 

Om 14.00 uur volgt een panelgesprek over short-formseries en webreeksen. Regisseurs/scenaristen Charlie Dewulf (Brak, Liefdestips aan mezelf), Mattias Goovaerts (Panna), Elisabeth Lucie Baeten (Match) en Tyche Beyens (Meisjes) delen hun visie over onder andere de volgende vragen: ‘Waarin verschillen webreeksen scenarieel van zogenaamde ‘traditionele’ fictiereeksen? Waar ligt de kracht van webreeksen? Hoe ga je om met de budgettaire beperking en geeft dit ook meer vrijheid bij bepaalde onderdelen?’

Het laatste panelgesprek van die dag start om 16.00 uur en gaat over boekverfilmingen. In het panel zetelen de regisseurs Angelo Tijssens (Julian), Carl Joos (Wil) en Frederike Migom (Tegenwoordig heet iedereen sorry). Onder meer volgende vragen worden in dit onderdeel besproken: ‘Waarom kies je voor het verfilmen van een boek? Hoe ga je tewerk van zodra je een boek hebt gelezen dat je wilt verfilmen? Hoe verloopt het contact met de auteur van het boek en in hoeverre is die betrokken? Hoe zit het qua rechtenverdeling?’

Aanmelden vanaf 10.30 uur lokettenzaal De Grote Post.

Prijzen

  • Volledige dag, inclusief lunch en drank (professionals) €15
  • Volledige dag, inclusief lunch en drank (studenten) €13
  • Volledige dag, zonder lunch, incl. 2 drankjes (professionals) €6
  • Volledige dag, zonder lunch, incl. 2 drankjes (student) €5
  • Een dagdeel voor- of namiddag, zonder lunch, incl. 2 drankjes (professionals) €6
  • Een dagdeel voor- of namiddag, zonder lunch, incl. 2 drankjes (studenten) €5

PROGRAMMA

11.00 uur: Wat je zeker moet weten voor je je contract ondertekent.

Met: Emmanuel Van Melkebeke, advocaat bij deAuteurs

14.00 uur : Short-formseries en webreeksen: een nieuwe toekomst voor fictie?

Met: Charlie Dewulf (Brak, Liefdestips aan Mezelf), Mattias Goovaerts (Panna), Elisabeth Lucie Baeten (Match), Tyche Beyens (Meisjes)

16.00 uur: Boekverfilmingen: hoe een verhaal verandert van boek tot film.

Met: Angelo Tijssens (Julian), Carl Joos (Wil), Frederike Migom (Tegenwoordig Heet Iedereen Sorry)