VAF Wildcards On Tour | FFO23

Kom als eerste de indrukwekkende studentenkortfilms van aanstormend filmtalent aanschouwen.

29
01
2023
14:00
Klette

Op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven werden voor de 18de keer de VAF Wildcards uitgereikt, de jaarlijkse prijzen voor de beste eindwerken aan de Vlaamse filmscholen. De winnaars van de VAF Wildcards 2022 zijn Michael Abay, Evi Cats, Julie Verstraten en Brahim Tall. In 2023 volgt Wildcards on Tour, een initiatief van het VAF i.h.k.v. relance, waar de winnende films als samengesteld programma worden vertoond over heel Vlaanderen, waaronder op 29 januari tijdens Filmfestival Oostende. Bovendien zullen de makers van de kortfilms tijdens de vertoning aanwezig zijn.

Bestel tickets

Fictie: 'Klette' van Michael Abay (17 min.)

Klette

'Klette' gaat over de 26-jarige Morgane die nog altijd bij haar moeder woont, haar studies nog steeds niet heeft afgerond en in de liefde niet verder raakt dan een onenightstand. Ze weet duidelijk niet van aanpakken, in Brussel noemt men zo iemand een 'klette'. Of worstelt ze zoals zoveel jongvolwassenen met het streven naar het maatschappelijk opgelegde levenspad?

Documentaire: 'Les murs qui crient' van Evi Cats (12 min.)

Les murs qui crient

In 'Les murs qui crient' zijn de muren getuige van politiegeweld. Op alle muren in Kuregem staat zijn naam geschreven: Adil. Het leven raast erlangs, wielrenners de ene richting uit, auto’s de andere. De tijd schrijdt voort. Terwijl de inwoners van de wijk zich een weg banen door de sporen van een specifieke herinnering, begint de ruimte uit zichzelf te leven.

Animatie: 'Inertia' van Julie Verstraten (11 min.)

Inertia

'Inertia' gaat over J, een jonge vrouw van begin twintig, die een naaste verliest. In plaats van stil te staan en te reflecteren over hoe dat verlies haar beïnvloedt, kijkt ze resoluut de andere kant op en onderdrukt ze haar emoties. Een schaduw verschijnt in haar appartement en neemt langzaam haar bureau over, haar boeken en tekenmateriaal bedekkend. J erkent de aanwezigheid, maar doet geen poging de betekenis ervan te achterhalen. Ze blijft wegrennen tot ze wordt gedwongen te reflecteren.

Filmlab: 'Tukuleur' van Brahim Tall (16 min.)

Tukuleur

'Tukuleur' geeft een platform aan een personage met gemengde etniciteit op zoek naar diens plaats in de westerse maatschappij en de publieke ruimte. Haar, lichaamsbouw en huidskleur transformeren, kruisen en wisselen elkaar af, wat een choreografie van uiterlijk en houdingen creëert, gebaseerd op representaties doorheen de kunstgeschiedenis en popcultuur.