'War Junkies' met concert van Ramkot | FFO23

De driedelige docureeks ‘War Junkies’ gaat verder dan beelden die we in het nieuws zien en duikt in de coulissen van de oorlogsjournalistiek. Na de voorstelling in De Grote Post gaat Ramkot in concert.

29
01
2023
20:00
War Junkies

Over 'War Junkies'

Wat drijft oorlogsverslaggevers, cameramensen, fotografen en fixers om steeds opnieuw naar plekken te gaan waar iedereen van wegvlucht: de brandhaarden van de wereld, de oorlog? ‘War Junkies’ volgt zeven getuigen die vrijwillig naar het front trekken om getuige te zijn van wereldgeschiedenis. Vanuit hun bevoorrechte positie bieden ze een inkijk op de impact van hun beroep op hun leven en dat van hun familie, maar gaan ze ook dieper in op de demonen waarmee ze worstelen om dat wrede wereldnieuws te brengen. 

De driedelige docureeks ‘War Junkies’ gaat verder dan beelden die we in het nieuws zien en duikt in de coulissen van de oorlogsjournalistiek. Want hoe is het om te werken op de gevaarlijkste plek ter wereld?

Ramkot in concert

Voor de beklijvende docureeks maakte Ramkot de soundtrack. Na de vertoning gaat het trio in concert. Ramkot, dat De Nieuwe Lichting won, ontlokt de ultieme combinatie tussen headbangen en dansen met aanstekelijke en herkenbare nummers.