10 redenen voor een bezoek aan FFO22

Ben je een doorgewinterd cinefiel of wil je na een dagje uitwaaien aan zee een filmpje meepikken? Op Filmfestival Oostende vindt iedereen zijn ding! Hier delen we tien redenen waarom een bezoek aan het festival niet in de agenda mag ontbreken. 

Nobody Has to Know

1.  Catelyn Stark van Game of Thrones zal er ook zijn

Actrice Michelle Fairley, bekend om haar vertolking van het iconische personage Catelyn Stark in Game of Thrones, komt op zaterdag 5 maart haar nieuwe film voorstellen! Nobody Has To Know werd geschreven en geregisseerd door de Belg Bouli Lanners en gaat in avant-première in Oostende. Michelle Fairley en Bouli Lanners krijgen ook een ster op de zeedijk.

Koop tickets

Koen De Bouw

2.  De Masterselectie van Koen De Bouw

Je kan er niet naast kijken: overal in Oostende schittert het expressieve gezicht van nationale trots Koen De Bouw. Hij is de Master van FFO22 en stelde een eigen filmparcours samen onder de naam “Going Mental”. Hij ging op zoek naar staaltjes troostende cinema en zette onder meer de klassieker Der Himmel über Berlin, maar ook het recentere Beautiful Boy op het programma.

Ontdek de selectie

3.  Het beste van de internationale festivals in Oostende

Om de allerbeste arthousefilms te zien, hoef je helemaal niet naar Venetië, Cannes, Berlijn of Toronto. FFO brengt de crème de la crème van de internationale filmfestivals gewoon naar Oostende. Je vind internationaal gerenommeerde pareltjes als Drive My Car, Murina en Ninjababy terug in de LOOK-, COOP-, en SOON-competities van FFO22.

Naar het programma

4.  Heel veel films voor heel weinig geld

Heb je wel heel veel goesting om je in onze cinemazalen neer te vleien, maar is de ticketprijs een drempel? Met de festivalpas kan je voor slechts 39 euro heel het festival lang onbeperkt naar de film. Koop je de festivalpas aan voor 13 februari? Dan betaal je het Early Bird-tarief van 30 euro. Ben je jonger dan 26? Dan kan je al onbeperkt naar de film voor 20 euro.

Familiedag

5.  Een uitstap met het hele gezin

FFO is de ideale bestemming voor een gezinsuitstap tijdens de krokusvakantie! Op zondag 6 maart wordt Kinepolis Oostende omgetoverd tot een kinderparadijs met kleurplaten, spelletjes en lekkers. Kinderen kunnen de nieuwste afleveringen van hun favoriete programma’s, als Schijtluizen en Wannabe’s, ontdekken en de allerkleinsten zullen genieten van Tik Tak, Sarah en Meneer Papier.

Meer info

6.  Een uitstap zonder het hele gezin

Heb je meer zin in een avondje me-time zonder je kroost? Dan is de Ladies Night misschien wel iets voor jou! Gastvrouw Sandra Bekkari en Master Koen de Bouw gidsen je door een heerlijke filmsoirée met verrassende goodies en leuke winacties. Op het filmprogramma staat Mothering Sunday met Olivia Colman en Colin Firth.  

Koop tickets

7.  Beleef de seizoensfinale van Twee zomers op het grote scherm

Vanaf 6 februari neemt Eén je elke zondag op sleeptouw door de bloedstollende nieuwe fictiereeks  Twee zomers, geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda, die eerder al succes boekten met Over water. FFO is nu al benieuwd naar de ontknoping van dit mysterieuze verhaal vol Vlaamse topacteurs en zette alvast de seizoensfinale op het festivalprogramma.

Koop tickets

Liquid Love

8.  Beluister het nieuwe album van Intergalactic Lovers tijdens Cineconcert

Tijdens de Week van de Belgische Muziek loste frontvrouw Lara Chedraoui al heel wat nieuwtjes over de nieuwe plaat van Intergalactic Lovers. Op Filmfestival Oostende kan je dat nieuwe album Liquid Love niet alleen horen, maar ook zien! Regisseur Charlotte De Cort en Lara Chedraoui stellen op vrijdag 11 maart hun gelijknamige kortfilm voor in Oostende, begeleid door een live concert van de band.

Koop tickets

Sterleggingen

9. Zie sterren op de Oostendse Walk of Fame

Ook deze editie vereeuwigt FFO opnieuw heel wat talent op de zeedijk van Oostende. In maart krijgen onder andere Koen De Bouw, Peter Monsaert, Bouli Lanners, Michelle Fairley en Sien Eggers een ster op de Oostendse Walk of Fame. De nieuwe sterren worden telkens ingehuldigd om 18.00 uur. 

Meer informatie

10.  Ontdek als eerste het talent van morgen

Ben je het grote publiek graag een stapje voor? Dan is de kortfilmcompetitie iets voor jou! Op zaterdag 5 en woensdag 9 maart stellen negen beloftevolle Vlaamse filmmakers hun nieuwste kortfilms voor. Wees de eerste om het werk van deze nieuwe generatie te ontdekken.  

Koop tickets