29 bioscopen en filmvertoners zetten schouders onder tweede editie van Open Cinema-campagne

Tussen 29 september en 3 oktober 2023 verrassen 29 bioscopen en vertoners in 20 steden en gemeenten met een uitgebreid aanbod van nieuwe films, zeldzame parels en inspirerende programma’s. Dat gebeurt met als slogan “Open Cinema: Kom binnen en ontdek waar filmpassie huist”.

Open Cinema

Na een succesvolle eerste editie in 2022 met 21 deelnemers scharen dit jaar 29 arthouses, filmhuizen, culturele vertoners en cultuurhuizen (met een filmprogrammatie) zich achter Open Cinema. Verspreid over 20 steden en gemeenten bieden ze bezoekers een divers programma aan, als kennismaking met en ontdekking van hun werking en aanbod.

Afhankelijk van de locatie worden de filmvertoningen aangevuld met een gevarieerde omkadering van inleidingen, expo’s, rondleidingen, workshops en nog veel meer. Tijdens Open Cinema gelden er op de meeste locaties aangepaste tarieven, is er een 1+1 actie of een prijzenpot. Per locatie gelden specifieke openingsmomenten, gekozen tussen 29 september en 3 oktober 2023.

De individuele programma’s getuigen van een heel eigen aanpak en insteek, maar wat deze bioscopen en vertoners verbindt is hun grenzeloze passie voor film en filmcultuur en hun onuitputtelijke aandacht voor filmbeleving, die ze meer dan ooit willen delen met jong en oud.

Open Cinema is een initiatief van de deelnemende bioscopen en filmvertoners en wordt ondersteund door de afdeling Publiek van het VAF. 

Het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Jan Jambon ondersteunt organisaties en initiatieven, die inzetten op de vertoning en spreiding van en de educatie en reflectie rond filmcultuur.

Video
Redactie
Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)